Foto Cluj. Emil Boc: „Respect față de drepturile persoanelor cu dizabilități – 58 de treceri de pietoni cu semnal sonor și 52 de treceri de pietoni cu marcaj tactil pentru persoanele cu deficiențe de vedere”

Updated on septembrie 19, 2019 Primăria Cluj anunță că a făcut 58 de treceri de pietoni cu semnal sonor și 52 de treceri de pietoni cu marcaj tactil pentru persoanele cu deficiențe de vedere.

Rolul marcajelor tactile este de a permite nevăzătorilor să se orienteze într-un spaţiu deschis. Acest tip de marcaj se aplică sub formă de benzi longitudinale şi au un profil special, care permite dirijarea bastonului în direcţia care trebuie urmată. Profilul special al marcajelor tactile permite inclusiv urmărirea direcţiei indicate de acestea prin pantofi cu talpă normală.

Emil Boc: „Respect față de drepturile persoanelor cu dizabilități – 58 de treceri de pietoni cu semnal sonor și 52 de treceri de pietoni cu marcaj tactil pentru persoanele cu deficiențe de vedere

Foto Cluj. Emil Boc: „Respect față de drepturile persoanelor cu dizabilități - 58 de treceri de pietoni cu semnal sonor și 52 de treceri de pietoni cu marcaj tactil pentru persoanele cu deficiențe de vedere” 1 Foto Cluj. Emil Boc: „Respect față de drepturile persoanelor cu dizabilități - 58 de treceri de pietoni cu semnal sonor și 52 de treceri de pietoni cu marcaj tactil pentru persoanele cu deficiențe de vedere” 2 Foto Cluj. Emil Boc: „Respect față de drepturile persoanelor cu dizabilități - 58 de treceri de pietoni cu semnal sonor și 52 de treceri de pietoni cu marcaj tactil pentru persoanele cu deficiențe de vedere” 3

Astăzi a fost montat cel de al 58-lea sistem de dispozitive acustice pentru nevăzători la trecerea de pietoni din intersecția Piața Unirii cu B-dul Eroilor (în fața sediului Primăriei).

Primăria municipiului Cluj-Napoca a continuat implementarea proiectului început anul trecut, privind îmbunătățirea dispozitivelor de semnalizare rutieră pentru persoanele cu deficiențe de vedere.

În prezent, la nivelul municipiului Cluj-Napoca există 58 treceri de pietoni cu semnal sonor și 52 treceri de pietoni cu marcaj tactil, în suprafață de 450 mp, care sporesc siguranța persoanelor cu deficiențe de vedere în trafic.

Foto Cluj. Emil Boc: „Respect față de drepturile persoanelor cu dizabilități - 58 de treceri de pietoni cu semnal sonor și 52 de treceri de pietoni cu marcaj tactil pentru persoanele cu deficiențe de vedere” 4 Foto Cluj. Emil Boc: „Respect față de drepturile persoanelor cu dizabilități - 58 de treceri de pietoni cu semnal sonor și 52 de treceri de pietoni cu marcaj tactil pentru persoanele cu deficiențe de vedere” 5

Municipalitatea va continua amplasarea de astfel de dispozitive și alte proiecte pentru creșterea siguranței persoanelor cu dizabilități în Municipiul Cluj-Napoca”.

error: Content is protected !!