Clujul invadat de cerșetori. Șeful Poliţiei Locale: „Este o adevărată industrie….cu microbuze închiriate, îi debarcă la gară, după care se răspândesc pe raza municipiului …”

Updated on septembrie 19, 2019 Clujul este invadat de rețele de cerșetori care sunt aduși cu microbuzele. La Cluj vin cerșetori din toată țara și diun localitățile învecinate.

“Am o situație care a fost gestionată de către Poliția Locală în acest an. Vreau să vă informez că în cursul anului 2019 până azi, au fost depistate 389 de persoane care apelau la mila publicului pe raza municipiului, din care 97 din Cluj-Napoca și 292 din alte localități, precum Sânnicoară, Apahida, Fizeșu Gherlii, Nădășel, Bonțida, Deva, Reghin, Timișoara, Piața Neamț, Slatina, Câmpulung Moldovenesc, Blaj, Brăila, București”, a spus Marcel Bonţidean, şeful Poliţiei Locale, la un post de radio, citat de Ziua de Cluj.

Clujul invadat de cerșetori. Șeful Poliţiei Locale: „Este o adevărată industrie....cu microbuze închiriate, îi debarcă la gară, după care se răspândesc pe raza municipiului ...” 1

“Este o adevărată industrie. Noi am depistat câteva grupuri de persoane care vin din proximitatea județului Cluj cu microbuze închiriate, îi debarcă la gară, după care se răspândesc pe raza municipiului Cluj-Napoca. În timp, fiecare își ocupă un loc, în care se feresc de poliție, și practică cerșetoria.

Legea este ambiguă în acest sens și prea multe măsuri nu poți să iei împotriva acestor persoane. Noi avem o hotărâre de Consiliu Local care ne permite să confiscăm sumele de bani pe care aceștia de acumulează pe timpul cerșetoriei.

Eu am solicitat la fiecare persoană din această categorie o adresă de domiciliu pentru a vedea dacă nu beneficiază de ajutoare sociale. Nu am o situație exactă, dar am găsit un astfel de caz. Am sesizat autoritățile”, a mai spus șeful Poliției Locale.

error: Content is protected !!