De Zilele Clujului se va sărbători spiritul academic al orașului. „Cluj-Napoca este recunoscut ca un important centru academic, universitățile și școlile clujene fiind de multe ori un etalon în rândul instituțiilor de învățământ din țară. Anul acesta, de Zilele Clujului, „stud”iversăm spiritul academic al Clujului”

Updated on septembrie 16, 2019 Anul acesta, de Zilele Clujului se va celebra spiritul academic al orașului. Zilele Clujului vor avea loc în perioada 27-30 septembrie.

Zilele Clujului: „Cluj-Napoca este recunoscut ca un important centru academic, universitățile și școlile clujene fiind de multe ori un etalon în rândul instituțiilor de învățământ din țară. Anul acesta, de Zilele Clujului, „stud”iversăm spiritul academic al Clujului.

De Zilele Clujului se va sărbători spiritul academic al orașului. „Cluj-Napoca este recunoscut ca un important centru academic, universitățile și școlile clujene fiind de multe ori un etalon în rândul instituțiilor de învățământ din țară. Anul acesta, de Zilele Clujului, „stud”iversăm spiritul academic al Clujului” 1

Universitatea Babeş-Bolyai – Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca reprezintă, în mediul academic național și internațional, un pol de excelență în cercetare și predare. UBB este cea mai mare universitate din România și se situează constant pe una din primele poziții în cadrul universităților din Europa Centrală și de Est. Etapele și schimbările succesive prin care a trecut de-a lungul acestui secol i-au schimbat parțial fizionomia, numele și structura, dar nu i-au afectat vocația.
UMF Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca – Misiunea universității clujene este de a educa studenții pentru a-și servi pacienții, țara și omenirea. „Funcţiunile vitale ale universităţii: creaţia ştiinţifică, instrucţia, educaţia, viaţa universitară şi extensiunea universitară” așa cum au fost stabilite de marele Iuliu Hațieganu constituie încă principiile de bază prin care UMF își desfășoară activitatea. Universitatea de Medicină și Farmacie conferă Clujului o splendidă aureolă de spirit medical.

USAMV Cluj-Napoca este o instituţie academică de învăţământ şi cercetare avansată, care în împlinește 150 de ani de existență în 2019 și aniversează, totodată, 100 de ani de învățământ în limba română. Universitatea promovează excelenţa în procesul educativ şi de cercetare şi deserveşte un spectru larg de specializări din domeniile specifice agriculturii, horticulturii, zootehniei, biotehnologiilor, medicinii veterinare şi ingineriei produselor alimentare.

Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”- Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca a luat fiinţă în anul 1919, ca instituţie de stat, în contextul unui amplu proces de modernizare a întregului învăţământ românesc, determinat de climatul deosebit de dinamic al edificării noii Românii postbelice. Academia de Muzică “Gheorghe Dima” şi-a asumat încă de la înfiinţare nu numai rolul de a educa viitorii muzicieni profesionişti, ci şi pe acela de a contribui, alături de instituţiile de spectacol ale oraşului, la configurarea unui climat cultural artistic de înaltă calitate.

Colegiul National „George Bariţiu” – își deschide porțile în 1919, fiind primul liceu românesc din Cluj. Deși și-a schimbat numele și formatul de funcționare în câteva rânduri în ultimul secol, colegiul se află în prezent într-un continuu crescendo. Colegiul Național „George Barițiu” este un edificiu educațional solid și de tradiție al mediului educațional și academic clujean, parte integrantă din comunitate.

Colegiul National “Emil Racovita”, Cluj – Instituție centenară, Colegiul Național „Emil Racoviță” și-a definit un profil recunoscut în peisajul educațional românesc. Promovând înalte valori umane, CNER a contribuit la formarea unui număr impresionant de personalități în aproape toate domeniile vieții din România și din lume. Schimbările care se produc cu rapiditate în societatea contemporană sunt considerate de profesorii și de elevii colegiului o provocare și o oportunitate de progres, spre continuarea tradiției valoroase.

Colegiul Național George Coșbuc – În peisajul educațional clujean actual școlile tind să își dezvolte o identitate proprie, în jurul unor valori asumate de întreaga comunitate.Colegiul Național ”George Coșbuc” s-a dezvoltat ca o școală modernă, adaptată cerințelor actuale și a devenit ”școala germană” a județului”.


Parteneri principali: Bergenbier, NTT Data, Pepsi, Banca Transilvania, Endava, AROBS, Iulius Mall Cluj Napoca, Moldovan – Carmangeria Sânnicoara

Parteneri: BMW Automobile Bavaria Cluj-Napoca, Avangarde Software, Betfair Romania Development, EnergoBit, Gerovital, Turkish Airlines, Napolact

error: Content is protected !!