Cluj. Emil Boc: „Pactul pentru Muncă …Menținerea resurselor de talent și atragerea celor plecați din țară reprezintă și va reprezenta o prioritate majoră pentru municipalitatea clujeană”

Updated on septembrie 12, 2019 Primarul Emil Boc a participat ieri la conferința „Pactul pentru muncă”, în cadrul cărora sunt dezbătute principalele probleme care amenință piața muncii din România, provocările cu care se întâlnesc antreprenorii în atragerea și menținerea la un nivel competitiv a forței de muncă și posibilele soluții pe termen scurt, mediu și lung care ar putea răspunde acestor provocări.

În cadrul conferinței, primarul a prezentat principalele soluții pe care municipalitatea clujeană le are în vedere pentru a face față provocărilor viitorului și pentru a combate așa numitul fenomen de „brain drain” – exodul creierelor: creșterea calității vieții la Cluj (educație, sănătate, infrastructură, buna guvernare, dinamism cultural etc), susținerea universităților clujene, care sunt principala sursă de talent și resursă bine pregatită, investițiile în educația copiilor și a tinerilor și susținerea ecosistemului clujean de inovare și cercetare.

Cluj. Emil Boc: „Pactul pentru Muncă ...Menținerea resurselor de talent și atragerea celor plecați din țară reprezintă și va reprezenta o prioritate majoră pentru municipalitatea clujeană” 1

„Piața muncii, slujbele viitorului și soluții pentru menținerea forței de muncă în țară, dezbătute la Cluj-Napoca. Menținerea resurselor de talent și atragerea celor plecați din țară reprezintă și va reprezenta o prioritate majoră pentru municipalitatea clujeană”, a transmis primarul Emil Boc.

La panel au participat dna Cristina Chiriac – președinte CONAF, dl Frank Neel – președinte FPPG, dna Roxana Mînzatu – ministru în cadrul Ministerul Fondurilor Europene, prof. univ. dr. Mihaela Luțaș,
dl Adrian Volintiru – CEO ROMGAZ și dna Luisiana Dobrinescu – avocat specialist în fiscalitate. Discuția a fost moderată de către dl Adrian Măniuțiu – fondator EM360

Obiectivul acestor conferințe este realizarea unui memorandum – care să fie înaintat administrației publice și mediului de afaceri și care să ajute la calibrarea pieței muncii din România cu cea din Uniunea Europeană și care să influențeze favorabil evoluția acesteia în contextul tot mai iminent al revoluționării slujbelor așa cum le știm.

Eveniment organizat de către Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin și Federația Națională de Petrol și Gaze.

error: Content is protected !!