Foto Cluj. Emil Boc: „Stadiul lucrărilor la strada Regele Ferdinand. Deși termenul de finalizare a lucrărilor pentru cele 4 străzi: Regele Ferdinand, Emile Zola, Sextil Pușcariu și Tipografiei este de 11 luni, am cerut constructorului să …”

Updated on septembrie 5, 2019 Primarul Emil Boc a venit cu noi detalii privind stadiul lucrărilor la strada Regele Ferdinand.

Emil Boc: „Stadiul lucrărilor la strada Regele Ferdinand.
Deși termenul de finalizare a lucrărilor pentru cele 4 străzi: Regele Ferdinand, Emile Zola, Sextil Pușcariu și Tipografiei este de 11 luni, am cerut constructorului să finalizeze lucrările la carosabilul de pe strada Regele Ferdinand și să pună în circulație cele 3 benzi până în data de 1 decembrie 2019.

Foto Cluj. Emil Boc: „Stadiul lucrărilor la strada Regele Ferdinand. Deși termenul de finalizare a lucrărilor pentru cele 4 străzi: Regele Ferdinand, Emile Zola, Sextil Pușcariu și Tipografiei este de 11 luni, am cerut constructorului să ...” 1 Foto Cluj. Emil Boc: „Stadiul lucrărilor la strada Regele Ferdinand. Deși termenul de finalizare a lucrărilor pentru cele 4 străzi: Regele Ferdinand, Emile Zola, Sextil Pușcariu și Tipografiei este de 11 luni, am cerut constructorului să ...” 2

Am solicitat acest lucru pentru a diminua la maxim disconfortul provocat de lucrări. Lucrări efectuate în perioada 26-30 august: – lucrări pe partea carosabilă (2 benzi): organizarea de șantier și semnalizarea rutieră necesară devierii; frezare sistem rutier; lucrări de săpătură la cota pat drum; – lucrări la trotuar: săpături și decapări – mixtură asfaltică degradată pe partea stângă.

Lucrări care vor fi efectuate în perioada 1-30 septembrie: – lucrări la partea carosabilă: realizarea sistemului rutier la nivel de piatră spartă și așternere strat de legătură din mixtură asfaltică pe banda din ax; – lucrări la trotuar: finalizarea lucrărilor de decapare a mixturii asfaltice degradate, săpături și așternere strat de balast compactat; – lucrări de înființare canalizare pluvială nouă pe partea stângă: pozarea/montarea noii rețele de canalizare pluvială și înființarea de camine noi;

– lucrări aferente instalațiilor sanitare pentru partea stângă: pozarea/montarea rețelei de alimentare cu apă necesară udării automate a pomilor, poziționarea și realizarea gropilor necesare plantării pomilor;

Foto Cluj. Emil Boc: „Stadiul lucrărilor la strada Regele Ferdinand. Deși termenul de finalizare a lucrărilor pentru cele 4 străzi: Regele Ferdinand, Emile Zola, Sextil Pușcariu și Tipografiei este de 11 luni, am cerut constructorului să ...” 3 Foto Cluj. Emil Boc: „Stadiul lucrărilor la strada Regele Ferdinand. Deși termenul de finalizare a lucrărilor pentru cele 4 străzi: Regele Ferdinand, Emile Zola, Sextil Pușcariu și Tipografiei este de 11 luni, am cerut constructorului să ...” 4

– lucrări aferente instalațiilor electrice de iluminat stradal și de semnalizare rutieră: pozarea/montarea cablurilor necesare iluminatului stradal, executarea fundațiilor pentru stâlpii de iluminat stradal și pozarea canalizării din țeavă metalică aferentă semaforizării rutiere.

Pe durata lucrărilor se va circula pe str. Regele Ferdinand pe sensul de mers dinspre centru spre gară pe o bandă, iar din octombrie pe 2 benzi pe același sens. Proiectul este finanțat din fonduri europene – prin Programul Operațional Regional și cuprinde modernizarea străzilor Regele Ferdinand, Emile Zola, Sextil Pușcariu și Tipografiei. —- Imagini: vizită pe șantier 30 august”.

Proiectul prevede modernizarea străzilor Regele Ferdinand, Tipografiei, Emile Zola și Sextil Pușcariu, precum și a scuarului din fața Prefecturii (pe strada Cuza Vodă). Valoarea totală a proiectului este de 23,056 milioane de lei, din care finanțarea nerambursabilă este de 21,425 milioane de lei, anunță G4Media.

Foto Cluj. Emil Boc: „Stadiul lucrărilor la strada Regele Ferdinand. Deși termenul de finalizare a lucrărilor pentru cele 4 străzi: Regele Ferdinand, Emile Zola, Sextil Pușcariu și Tipografiei este de 11 luni, am cerut constructorului să ...” 5 Foto Cluj. Emil Boc: „Stadiul lucrărilor la strada Regele Ferdinand. Deși termenul de finalizare a lucrărilor pentru cele 4 străzi: Regele Ferdinand, Emile Zola, Sextil Pușcariu și Tipografiei este de 11 luni, am cerut constructorului să ...” 6

Vor fi de asemenea amenajate stații de încărcare pentru biciclete și trotinete electrice, stații de încărcare pentru autoturisme electrice, prize pentru iluminatul festiv, integrate în stâlpi, și va fi extinsă rețeaua wireless.

error: Content is protected !!