S-au mutat la Cluj. Vlad Mixich: „Am cunoscut ieri o pereche: ea, româncă cu ochi albaştri, el, englez şi bărbos. Amândoi au lucrat mult în universități britanice…Pentru că vor mai multă natură pentru băiețelul lor şi asta e mai ieftin aici şi la fel de frumos ca acolo. Pentru că Clujul e la fel de viu ca orăşelul lor britanic. Pentru că…”

Updated on septembrie 1, 2019 Cluj Napoca atrage tot mai mulți oameni care vor să vină aici pentru posibilitățile pe care le oferă orașul.  Este și cazul unei familii formate dintr-o româncă și un britanic. Aceștia au lăsat Anglia pentru a se muta în Cluj.

Vlad Mixich a scris pe Facebook: „Am cunoscut ieri o pereche: ea, româncă cu ochi albaştri, el, englez şi bărbos. Amândoi au lucrat mult în universități britanice şi au un băiețel. De anul trecut s-au mutat din orăşelul universitar britanic în Cluj.

S-au mutat la Cluj. Vlad Mixich: „Am cunoscut ieri o pereche: ea, româncă cu ochi albaştri, el, englez şi bărbos. Amândoi au lucrat mult în universități britanice...Pentru că vor mai multă natură pentru băiețelul lor şi asta e mai ieftin aici şi la fel de frumos ca acolo. Pentru că Clujul e la fel de viu ca orăşelul lor britanic. Pentru că...” 1

Pentru că vor mai multă natură pentru băiețelul lor şi asta e mai ieftin aici şi la fel de frumos ca acolo. Pentru că Clujul e la fel de viu ca orăşelul lor britanic. Pentru că e la fel de aproape cu avionul de oriunde altundeva în Europa. Pentru inovația IT care creşte şi mai multe ocazii să faci ceva cu sens şi impact. Pentru că limba dulce – ea (deşi vorbeşte o engleză impecabilă), pentru că Brexit – el.

Motive, motive mai mult sau mai puțin subiective. Dar motive există, chiar dacă firave deocamdată, şi ele pot fi întărite. Există câteva oraşe româneşti (Clujul, Sibiul, poate Braşovul) care au în ele miezul pentru visul ăsta.

Visul ca în România să apară tot mai multe oraşe care să ofere astfel de motive perechilor în care jumătate din ochi sunt româneşti. Visul ca “ai noştri” să se întoarcă acasă. Nu pentru că naționalisme stupide, ci pentru că chiar merită.

Ce proiect de țară pentru România mai bun decât asta ştiți?”

error: Content is protected !!