Ligia Roxana Mahalean: „Câteva lucruri mișto de la protestul din Cluj…Doi pusti de 13 ani care cărau după ei un DEX uriaș al limbii romane si strigau ,,Jos cu analfabeții” vin la mine revoltați si agasați nevoie mare ca jandarmeria ii tot întreabă daca au …”

Updated on august 11, 2019 Câteva sute de persoane au ieșit ieri în Piața Unirii, acolo unde au participat la un miting de susținere a protestului organizat de diaspora în Capitală la un an de la reprimarea violentă a protestului din Piața Victoriei.

Oamenii au adus cu ei pancarte și steaguri. Au scandat: “Nu vrem să fim o nație de hoți”, “Rușine să vă fie”, “București nu uita, Clujul e de partea ta”, informează Ziua de Cluj.

Ligia Roxana Mahalean a scris pe Facebook: „Cateva lucruri misto de la protestul de azi din Cluj…

Am pus mana prima data pe o portavoce prin ianuarie 2017 de nevoie si de atunci nu i-am mai dat drumul. Au trecut vreo 120 de proteste dupa fb, timp in care circumstantele ne-au facut de nedespartit.
Legat de ea, unele dintre cele mai faine momente sunt cand vine cineva la tine usor ezitant, cam timorat si iti spune :
– Stiti, nu vreti sa spuneti ceva si despre asta?
– As putea. Dar ce ar fi sa le spuneti dvs? Si ii intind
portavocea.
– Aaa! Nuuuu, nuu, ca stiiiti…De obicei acesta e punctul in care aud de la majoritatea: ,,ma cam doare gatul, am ragusit, n-am voce…” si se retrag rapid. Sunt insa cativa, care in momentul acela te privesc in ochi inca cu sovaiala dar parca…
– Hai, curaj!

Si o iau.
Azi am avut asa:

1. O doamna minunata cu 4 copiii (da…..4) intre 1 si 5 ani care a preluat portavocea cateva minute in mars. She did a fantastic job.

2. Doi pusti de 13 ani care cărau după ei un DEX uriaș al limbii romane si strigau ,,Jos cu analfabeții” vin la mine revoltați si agasați nevoie mare ca jandarmeria ii tot întreabă daca au consimțământul părinților sa participe la protest. (Nota: Le cedasem portavocea si aveau grija sa se faca auziti, nu i-au luat la ochi din senin)
– Dar asa-i ca avem voie sa fim aici?
– Bineinteles ca aveti. In primul rand, nu trebuie sa va cereti niciodata voie pentru asa ceva. Sunt drepturile voastre si e bine ca va obisnuiti de pe acum sa vi le aparati. Bravo voua si nu aveti ce explicatii da nimanui. (Discutie mai lunga)

3. O doamna in jur de 70 de ani foarte timida se apropie in mars si ma intreaba soptit si :
– Nu va suparati…
– Da..
– As putea sa strig ,,Jos guvernul”? Si a facut-o.

La sfarsitul protestului discutam cu cativa prieteni in piata cand vine un pusti de vreo 10 ani cu o trotineta la noi:
– Dar cate tipuri de coruptie sunt? A fost inceputul unei alte discutii lungi la sfarsitul careia copilul pare ca a ramas cu ceva de genul:
,,- Deci totul e din banii nostri? Tot, tot? Ca e tot din banii platiti de parintii nostri ca impozite?Si toata piata? Si statuia?Si ei lucreaza pentru noi?” 😁
My note: Sunt zile in care sunt sigura ca trebuie sa ma apuc de predat!:) Ador orasul asta!”

Alin Pausan: „8 ore. Atat a ne-a luat sa ajungem de la Cluj la Bucuresti. Am stat vreo 2 ore nemiscati in trafic din cauza unor accidente rutiere.

Cand ai cea mai mare rata a mortalitatii din Europa cand vine vorba de traficul rutier, sa te gandesti ca data viitoare poti fi tu implicat in accident.

Sau poti alege sa te implici chiar acum.

_ _ _ _ PSD – #spanzuratoarea va las pe voi sa ghiciti literele 😉”

Video de la protestul din Cluj:

Revenim cu detalii!

error: Content is protected !!