Cluj. Noi linii de autobuz care vor lega marile cartiere ale orașului. Emil Boc: „Avem 18 autobuze electrice noi sosite în oraș, care sunt în acest moment în etapa de recepție. Astăzi avem 41 de autobuze electrice, ultimele 18 vor fi puse în circulație după …”

Updated on iulie 4, 2019 Primarul Emil Boc a anunțat astăzi că se are în vedere realizarea de noi linii de transport în comun care vor lega marile cartiere ale orașului dar se caută soluții și pentru legătura cu noile zone construite.

Emil Boc a vorbit despre eficiența transportului în comun din Cluj Napoca.

„Transportul în comun poate ajuta decisiv la descongestionarea traficului. În loc de 30 de minute se fac 14 sau 12 minute, cum este cazul în Gheorgheni unde acum faci 14 minute pe 3 kilometri unde sunt bande dedicate.

Cluj. Noi linii de autobuz care vor lega marile cartiere ale orașului. Emil Boc: „Avem 18 autobuze electrice noi sosite în oraș, care sunt în acest moment în etapa de recepție. Astăzi avem 41 de autobuze electrice, ultimele 18 vor fi puse în circulație după ...” 1

Alternativa la mașină trebuie să fie credibilă, reală și palpabilă. Asta înseamnă autobuze moderne, civilizate, cu aer condiționat, cu wi-fi, cu priză pentru încărcat.  Dacă mai pui la dispoziție și o bandă dedicată și cetățeanul vede că ajunge de două sau de trei ori mai repede decât dacă ar utiliza mașina evident că atunci ar avea toată dorința să folosească transportul în comun.

Avem 18 autobuze electrice noi sosite în oraș, care sunt în acest moment în etapa de recepție. Astăzi avem 41 de autobuze electrice, ultimele 18 vor fi puse în circulație după ce se finalizează procedura de recepție. Ele vor fi în această vară pe străzile Clujului”, a spus primarul la Radio Napoca FM.

El a anunțat și noi linii de transport în comun dar și extinderea rețelei de trolee.

„De asemena, vom finaliza până la sfârșitul lunii august, noi linii de transport în oraș pentru a asigura conectivitatea între marile cartiere și conectivitatea între zonele noi construite și oraș.

Acum se face această analiză, un prim draft mi-a fost prezentat de către conducerea CTP-ului, pentru ca de la 1 septembrie să avem linii noi de transport în oraș în conformitate cu ceea ce cetățenii așteaptă.

Legăturile dintre Ghorgheni și Grigorescu, de exemplu, de a vedea ce se întâmplă în zona Soporului unde nu există nicio linie de transport și mai sunt și alte avute în vedere.

Vom avea foarte multe troleibuze achiziționate până la sfârșitul anului am cerut Companiei de Transport Public să ne prezinte un plan de investiții pentru extinderea rețelei de trolee în oraș pentru că e tot transport nepoluant, transport eficient, pentru că avem posibilitatea de a o face pe fonduri europene”, a mai spus primarul.

 

error: Content is protected !!