Cluj. Explicații privind colectarea selectivă a gunoiului. Gheorghe Surubaru: „Avem doua situații. Colectarea selectiva la case și cea de la blocuri …”

Updated on iulie 3, 2019 City Managerul Gheorghe Surubaru a venit cu explicații privind colectarea selectivă a gunoiului. Dacă Punctele gospodărești încă nu sunt dotate corespunzător, amenzi nu vor lua cetățenii, amendă va primi operatorul de salubritate.

Gheorghe Surubaru: „Având in vedere numeroasele discuții purtate pe tema colectării selective ar fi bine sa mai repetam niște aspecte.

1. Colectarea selectiva este un parteneriat in trei, respectiv Cetățean, Primărie și firmele de salubritate.
Cluj. Explicații privind colectarea selectivă a gunoiului. Gheorghe Surubaru: „Avem doua situații. Colectarea selectiva la case și cea de la blocuri ...” 1

2. Avem doua situații. Colectarea selectiva la case și cea de la blocuri organizate in Asociații de proprietari.
3. Așa cum s-a comunicat deja singura diferența este faptul ca la case se distribuie saci colorați pentru fiecare fracție reciclabila iar la blocuri cetățenii colectează in saci pe care ii achiziționează ei și ii depozitează la punctul gospodăresc la care sunt arondați in containerele colorate specific fiecărei fracții.
4. La case reciclabilul și rezidualul se ridica in zile diferite pentru fiecare fracție, conform programului distribuit de operatori.

La blocuri se ridica zilnic sau periodic in funcție de frecventa necesară cu mașini separate pentru fiecare fracție. Conform HCL nr.393 din 23 aprilie 2019, dacă deșeurile sunt amestecate ele vor fi ridicate așa, dar se va plăti o factură cu 25% majorată pe cantitățile respective.

Pentru Reciclabilul depozitat corespunzător costurile de ridicare sunt zero. In cazul in care Punctele gospodărești încă nu sunt dotate corespunzător nu se vor aplica sancțiuni populației, ci doar operatorilor de salubritate pentru nerespectarea legii.

Politia Locala împreuna cu inspectori din cadrul direcției de specialitate efectuează zilnic controale in teren și întocmesc Note de constatare și sancțiuni in funcție de situațiile găsite in teren”.

error: Content is protected !!