Cluj. Dan Petrescu: „L-aș dori pe Ianis la CFR. E cel mai bun român … Pentru noi, Manea a fost Messi pentru că a fost mereu în teren”

Updated on iunie 28, 2019 Dan Petrescu spune că îl dorește pe Ianis Hagi la CFR Cluj, fiind cel mai bun jucător român la ora actuală.

Dan Petrescu, citat de Digi Sport: “În fotbal nu există să pierzi frumos sau urât. Există învingători și învinși, din păcate noi am pierdut. Dacă eram mai atenți, puteam câștiga meciul. Din păcate, fazele fixe sunt o meteahnă mai veche a fotbalului românesc. Am pierdut acest meci din cauza fazelor fixe.

Cluj. Dan Petrescu: „L-aș dori pe Ianis la CFR. E cel mai bun român ... Pentru noi, Manea a fost Messi pentru că a fost mereu în teren” 1

Am făcut un joc bun, le-am zis și jucătorilor mei. Dacă nu știi să te aperi la fazele fixe, nu ai cum să câștigi trofeul, să câștigi meciuri. Pentru noi, Manea a fost Messi pentru că a fost mereu în teren.

Ne va lipsi foarte mult pentru că va fi greu să găsim un jucător ca Manea, care să joace meci de meci ca fotbalist U21. Nu cred că generația de la U21 poate fi comparată cu a noastră, hai să îi vedem la seniori. În momentul în care o să aibă rezultatele noastre, atunci îi comparăm. Până atunci, trebuie să-i lăudăm, să-i încurajăm, au făcut ceva extraordinar. Orice jucător de la națională m-ar ajuta la CFR, dar mi l-aș dori pe Ianis Hagi pentru că e cel mai bun român la ora actuală!”, a spus Petrescu.

Silviu Tudor Samuila: „Om cu om
1. RADU – fara el nu cred ca ajungeam nici macar la turneul final. Penalty-ul din minutul 100 al partidei cu Portugalia a insemnat, de fapt, calificarea noastra. Mi s-a parut ca s-a vazut din avion diferenta de experienta si maturitate intre el si portarii Croatiei si Angliei. Lider, curajos si extraordinar de inspirat in grupe. Ieri poate ca nu a prins cea mai buna zi, dar Romania are asigurata continuitate dupa Tatarusanu.

2. MANEA – alaturi de Puscas cel mai constant jucator al nostru la Euro. Culmea, singura repriza ezitanta a fost chiar prima, impotriva Croatiei. 2 ani cu Dan Petrescu antrenor l-au transformat intr-un aparator sigur, cu o capacitate de efort fantastica. Era jucatorul cu cele mai multe meciuri/minute din lotul nostru in trecutul sezon si totusi a rezistat excelent. Cred ca s-a vazut oboseala in repriza a doua de ieri.

3. PASCANU- a facut un euro ok, dar mi s-a parut ca s-a simtit in anumite momente lipsa partidelor la seniori. Trebuie sa plece de la Leicester U21 si sa isi ia destinul in maini.

4. NEDELCEARU – sigur, puternic, cu intuitie buna. El cu Manea au dus greul apararii. Chiar daca a avut ezitari ieri in repriza a doua, ele sunt firesti la ce batalii a dat cu francezii si mai ales englezii.

5. STEFAN – daruire fantastica. Mergi la razboi cu el. Defensiv mai are de corectat lucruri. Ofensiv este peste Manea. Un Euro curat!
6. BALUTA – cand ma uit in buletinul lui si vad cat de matur esre in teren, raman uimit. Dincolo de calitatea defensiva, este printre putinii mijl defensivi pe care i-a avut Romania in ultimii ani care paseaza eficient in fata.

7. CICALDAU – pe el il iubesc. M-am indragostit de fotbalul lui intr-un Romania U21-Elvetia U21 la Ovidiu. Are o marja de progres extraordinara. Pacat ca a avut probleme de sanatate inaintea meciului de ieri si a trebuit schimbat.

8. MAN – in cazul lui cred ca a intervenit un fenomen pe care l-am tot vazut la jucatorii tineri – dupa unul-doua sezoane f bune, apare o perioada mai putin fasta. Au trecut prin asta de data recenta si Stanciu, Rotariu etc. Man va reveni mai puternic. E marcator, simte bine spatiile. Cred totusi ca o formula cu Ivan dreapta si Coman stanga ar fi fost mai buna ieri.

9.IVAN – a alergat enorm. Ieri a avut si o prestatie ofensiva mai buna. Un tip excelent pentru echipa!

10. IANIS – daca ii dai timp, pune mingea unde vrea. Rar am vazut pase ca ale lui! Are o lovire a balonului incredibila si temperament de mare fotbalist. M-a impresionat disponibilitatea la efort. Am vazut cateva deposedari, tacklinguri care demonstreaza ca s-a dedicat 100% echipei. Cred ca ar fi trebuit scos si protejat contra Frantei…mi s-a parut vlaguit in repriza a doua ieri. Daca pune in continuare muschi pe el, va deveni un mare jucator.

11. Puscas – cat timp a rezistat, Romania a fost o mare echipa. Parea un senior intre juniori. Trebuie sa prinda un transfer bun pentru ca are stofa de superatacant
12. Coman – a parut suparar ieri, chiar un pic individualist. A jucat magic contra Angliei. Cred in continuare ca poate mai mult…trebuie sa fie unul dintre cei mai buni fotbalisti ai Romaniei. Din pacate are un mediu prost pt tineri la FCSB.

RADOI – a aratat ca este un mare antrenor in 7 din cele 8 reprize ale europeanului. Doar ieri nu i-au iesit schimbarile, dar asta poate sa se intample oricui. Discursul, atmosfera, alegerile, blocarea adversarului – toate la superlativ! Am avut placerea sa il am invitat in multe emisiuni si sa mai stau si in particular de vorba cu el – viseaza fotbal! Am castigat un mare antrenor!”

error: Content is protected !!