Cluj. Emil Boc îi răspunde Gabrielei Firea: „Câți bani ai, atâția cheltui.. „Să spunem lucrurilor direct și pe nume…”

Updated on iunie 10, 2019 Primarul Emil Boc a făcut câteva afirmații după ce edilul Capitalei, Gabriela Firea, a spus că primăria Bucureștiului și primăriile de sectoar sunt în risc de faliment iminent.

În urmă cu câteva zile Gabriela Firea a declarat că Bucureștiul este în faliment și primarul Emil Boc nu este un bun manager pentru că sfârșitul de an a găsit Primăria Cluj cu bani în cont.

Cluj. Emil Boc îi răspunde Gabrielei Firea: „Câți bani ai, atâția cheltui.. „Să spunem lucrurilor direct și pe nume..." 1

„Câți bani ai, atâția cheltui”, a reacționat edilul. Potrivit lui Emil Boc, din cauza deciziilor luate de Guvern, Clujul a pierdut 36 de milioane de euro în mai puțin de doi ani.

„Să spunem lucrurilor direct și pe nume…câți bani ai, atâția cheltui. Nu se pune problema falimentului unei primării de talia Clujului, dar se pune problema diminuării drastice a cheltuielilor de investiții și a lucrurilor de făcut pentru a crește calitate vieții. Adică, suntem afectați prin reducerea fondurilor de către Guvern cu sume care ni se cuveneau.

Nu putem finaliza parking-urile, nu putem finaliza parcurile, nu putem realiza exproprieri pentru cauzele de utilitate publică să lărgim arterele din oraș, nu putem finaliza grădinițe, creșe la nivelul și ritmul în care ne-am fi dorit, pentru că problemele sunt la noi, dar banii sunt la ei (Guvern n.r.).

Să vă imaginați că la noi, la Cluj, am avea un avion cu patru motoare foarte puternice care să lucreze, dar lucrăm cu două. Pentru două motoare nu avem cum să le utilizăm, pentru că banii ne-au fost luați. Nu intrăm în faliment, doar că ni se încetinește ritmul de dezvoltare și trebuie să reducem nivelul de investiții”, a declarat Emil Boc, citat de digi24.ro.

„Sunt și cofinanțările europene, dacă este cineva care nu face execuția și rămân bani la sfârșitul anului excedent bugetar, acei bani pot fi luați oricând de către Ministerul de Finanțe, deci o primărie nu are cum să stea cu bani în cont, ei trebuie să ruleze, să se asigure să se plătească toate serviciile publice și se se achite toate investițiile. Prin urmare, dimpotrivă, eu spun că cine a dat acest mesaj îi face un deserviciu dlui primar Boc, pentru că un primar care stă cu banii în cont și nu-i folosește la investiții nu înseamnă că poate fi declarat un bun manager”, declara în urmă cu câteva zile Gabriela Firea.

La observația că Primăria Clujului nu este totuși în faliment și nici aproape de faliment, Gabriela Firea a spus că „Guvernul României, prin Ministerul de Finanțe, probabil nu i-a tăiat o sumă atât de importantă în luna decembrie Primăriei din Cluj și nici în ianuarie, februarie, martie, aprilie, mai și așa mai departe”.

error: Content is protected !!