Cluj vs București. Gabriela Firea îl atacă pe Emil Boc, spune că nu este un bun manager! „Sunt și cofinanțările europene, dacă este cineva care nu face execuția și rămân bani la sfârșitul anului excedent bugetar, acei bani pot fi ….”

Updated on iunie 8, 2019 Gabriela Firea l-a atacat vineri seara la Digi 24 pe primarul Emil Boc despre care a spus că nu este un bun manager deoarece Primăria Clujului are surplus și nu a cheltuit toți banii. De exemplu Bucureștiul este în faliment și cere ajutor guvernamental de 1 miliard de lei.

Primarul din Cluj, Emil Boc, care este membru PNL, are în acest moment la Primărie bani în plus, a făcut profit, se descurcă. De ce se poate la Cluj și nu se poate la București? a fost întrebată Gabriela Firea la Digi 24. 

Cluj vs București. Gabriela Firea îl atacă pe Emil Boc, spune că nu este un bun manager! „Sunt și cofinanțările europene, dacă este cineva care nu face execuția și rămân bani la sfârșitul anului excedent bugetar, acei bani pot fi ....” 1

„Îmi pare foarte rău, eu am fost la toate ședințele Asociației Municipiilor în care dl. primar Boc a vorbit despre faptul că municipiile pierd în acest an bani, că a pierdut și municipiul Cluj. Toate municipiile au pierdut anul acesta bani prin Legea bugetului național, toate primăriile au avut de suferit prin faptul că acea ordonanță care a făcut în așa fel încât să trebuiască să refacem toate contractele cu constructorii care lucrează acum la șantierele din țară, ordonanță care înțeleg că va fi declarată de la Bruxelles ca ajutor de stat și va fi desființată (ordonanța cu creșterea salariului minim pentru domeniul construcțiilor – n.r.). Toate primăriile o duc prost, nimeni nu este pe profit”, susține Gabriela Firea.

„Sunt și cofinanțările europene, dacă este cineva care nu face execuția și rămân bani la sfârșitul anului excedent bugetar, acei bani pot fi luați oricând de către Ministerul de Finanțe, deci o primărie nu are cum să stea cu bani în cont, ei trebuie să ruleze, să se asigure să se plătească toate serviciile publice și se se achite toate investițiile. Prin urmare, dimpotrivă, eu spun că cine a dat acest mesaj îi face un deserviciu dlui primar Boc, pentru că un primar care stă cu banii în cont și nu-i folosește la investiții nu înseamnă că poate fi declarat un bun manager”, a punctat primarul general al Bucureștiului.

La observația că Primăria Clujului nu este totuși în faliment și nici aproape de faliment, Gabriela Firea a spus că „Guvernul României, prin Ministerul de Finanțe, probabil nu i-a tăiat o sumă atât de importantă în luna decembrie Primăriei din Cluj și nici în ianuarie, februarie, martie, aprilie, mai și așa mai departe”.

Conform datelor prezentate de Boc, în 2017, municipiul Cluj-Napoca a primit cote din impozitul pe venit de 92 de milioane de euro. În 2019 sunt prevăzute a fi primite cote în valoare de 99 de milioane de euro. Adică un plus de 7 milioane de euro la bugetul local, anunță Ziua de Cluj.

DAR! Se pierd mult mai mulţi bani prin 3 sarcini suplimentare impuse de Guvern administraţiei clujene:

suportarea din bugetul local a asistenţei sociale: 8.7 milioane euro
modificarea contractelor în urma creşterii salariilor în construcţii – 10.3 milioane de euro
trei luni fără plata cotelor din impozitul pe venit – 8.4 milioane de euro

“Avem următoarele pierderi la bugetul local, pierderi care nu au existat până acum: suportarea din bugetul local a asistenţei sociale (care până acum era suportată 90% de la bugetul de stat, 10% de la primărie, acum e 100% suportată de noi) – 8.7 milioane euro.

Vă mai dau încă o veste proastă: creşterea salariului minim pe economie la 3.000 de lei în domeniul construcţiilor, în 2019, determină modificarea tuturor contractelor pe care le are primăria şi obligativitatea de a actualiza preţul contractelor, nu ne dă nimeni aceşti bani pe care trebuie să îi plătim în plus.

Pierdere de 10.3 milioane de euro. Înseamnă bani de la bugetul local. Şi mai avem încă o pierdere, faptul că lunile ianuarie, februarie şi martie nu am primit cotele defalcate din impozitul pe venit: am pierdut şi de acolo 8.4 milioane de euro”, a explicat primarul Clujului.

error: Content is protected !!