Clujul? Oradea va contribui la Alianța Vestului cu 110.000 de euro. Autostrada Transilvania, principalul obiectiv

Updated on iunie 1, 2019 Consiliul Local Oradea a aprobat participarea municipiului la constituirea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Alianţa Vestului (AVE), organizație din care mai fac parte municipiile Cluj-Napoca, Timișoara și Arad.

Potrivit propunerii municipalităţii, Oradea va contribui cu 20.000 de lei la constituirea patrimoniului iniţial al asociaţiei şi va achita o cotizaţie anuală de 0,5 euro pe cap de locuitor, echivalentul a 110.000 de euro, informează Ziua de Cluj.

Clujul? Oradea va contribui la Alianța Vestului cu 110.000 de euro. Autostrada Transilvania, principalul obiectiv 1

Primarul Ilie Bolojan a explicat că sumele colectate din contribuţiile asociaţiilor nu vor fi alocate cheltuielilor de personal. “80% din bani se vor duce pe proiectele pe care va trebui să le pregătim pentru perioada de finanţare 2021- 2027. Sigur, va trebui să avem experţi care să lucreze, dar nu sunt bani pentru salarii”, a spus edilul.

Potrivit raportului de specialitate care a stat la baza proiectului de hotărâre, AVE se va constitui ca persoană publică de drept privat fără scop patrimonial, având ca asociaţi municipiile Timişoara, Arad, Cluj Napoca şi Oradea.

Sediul asociaţiei a fost stabilit la Timişoara, dar conducerea acesteia va reveni prin rotaţie câte un an de zile primarii celor patru municipii. Oradea va fi reprezentată în AVE de primarul Ilie Bolojan şi directorul Zonei Metropolitane Oradea, Adrian Foghiş, iar viceprimarul Florin Birta este membru supleant.

Cei patru edili din AVE – Nicolae Robu (Timișoara), Gheorghe Falcă (Arad), Ilie Bolojan (Oradea) și Emil Boc (Cluj-Napoca) urmează să aibă în curând o întâlnire de lucru

error: Content is protected !!