Calea ferată Cluj – Oradea, electrificare cu bani europeni

Updated on mai 13, 2019 CFR SA a primit o prefinanţare în valoare de 144,6 milioane euro, în baza Acordurilor de Finanţare semnate cu Comisia Europeană (CE) pentru derularea proiectelor prin Mecanismul de Interconectare a Europei (CEF 2014-2020).

În acest program de finanțare sunt incluse și electrificarea și reabilitarea tronsonului Cluj-Napoca – Oradea – Episcopia Bihor și lucrările de reabililitare de poduri, podeţe şi tuneluri de cale ferată de pe raza Regionalei CFR Cluj, informează Ziua de Cluj.

Calea ferată Cluj - Oradea, electrificare cu bani europeni 1

“Finanţările pentru compania CFR SA se fac în conformitate cu Master Planul General de Transport (MPGT) al României – document public, ce poate fi consultat pe site-ul Ministerului Transporturilor. MPGT oferă informaţii despre investiţiile programate de CFR SA, prioritizarea, valoarea şi eşalonarea lor până în 2030”, conform conducerii CFA SA.

Sursele de finanţare ale companiei sunt Programul Operaţional Infrastructură Mare, Mecanismul pentru Interconectarea Europei/ Connecting Europe Facility şi bugetul de stat. În derulare se află 13 contracte, pentru finanțare sunt propuse patru proiecte, în derulare sunt 10 proiecte, iar în pregătire, alte 20.

error: Content is protected !!