Foto Cluj. Un bebeluș este transportat de SMURD la o clinica din Germania, cu ambulanta,1600 de kilometri. “Urmează o grea încercare pentru bebeluș și mama sa dar și pentru…”

(Last Updated On: May 15, 2019)

Un bebeluș de șapte săptămâni va fi transferat la cea mai mare clinică de chirurgie cardiacă din Europa, situată în localitatea Bad Oeynhausen, din Germania. Echipajul medical al Secției ATI a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca și doi șoferi pompieri, vor parcurge circa 1.600 km în următoarele 16 ore pentru a-i transporta pe bebeluș și pe mama sa, potrivit ISU Cluj.

„Echipajul SMURD TIM nou-născuți a pornit în dimineața aceasta într-o nouă misiune pentru a transfera un bebeluș de șapte săptămâni la cea mai mare clinică de chirurgie cardiacă din Europa, situată în localitatea Bad Oeynhausen, din Germania.

Foto Cluj. Un bebeluș este transportat de SMURD la o clinica din Germania, cu ambulanta,1600 de kilometri. "Urmează o grea încercare pentru bebeluș și mama sa dar și pentru..." 1

În prealabil a fost obținut acordul scris din partea clinicii din Germania pentru a primi cazul acolo, a fost realizat pașaportul pentru bebeluș în regim de urgență (un fotograf al serviciului pașapoarte s-a deplasat la spital) și s-a obținut formularul S2 din partea Casei Județene de Asigurări de Sănătate Cluj.

Urmează o grea încercare pentru bebeluș și mama sa, care-i este alături în aceste momente, dar și pentru echipajul medical al Secției ATI a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca și pentru cei doi șoferi pompieri, care vor parcurge circa 1.600 km în următoarele 16 ore.

Foto Cluj. Un bebeluș este transportat de SMURD la o clinica din Germania, cu ambulanta,1600 de kilometri. "Urmează o grea încercare pentru bebeluș și mama sa dar și pentru..." 2

Bebelușul și mama vor ajunge pe mâinile medicilor din Germania, unde se vor putea realiza intervențiile necesare pentru a salva viața bebelușului.

Ne bucură enorm această șansă primită de bebeluș și de părinții săi, care poate nu ar fi fost posibilă fără implicarea și inițiativa unor oameni simpli care le-au sărit în ajutor.

Le dorim putere pentru a lupta în continuare și ne dorim să revedem familia întoarsă cu bine acasă acasă!”, transmite ISU Cluj.