IPJ Cluj: „Știai că… Certificatul de înmatriculare se reține de către poliția rutieră dacă circuli noaptea fără faruri? Poate nu…”

Updated on mai 13, 2019 Inspectoratul de Politie Judetean Cluj le-a transmis un mesaj șoferilor care circulă noaptea fără farurile aprinse.

IPJ Cluj a scris pe Facebook: „Știai că…

IPJ Cluj: „Știai că… Certificatul de înmatriculare se reține de către poliția rutieră dacă circuli noaptea fără faruri? Poate nu...” 1

Certificatul de înmatriculare sau de înregistrare ori dovada înlocuitoare a acestuia se reține de către poliția rutieră dacă circuli noaptea fără faruri?

Poate nu cunoșteai această prevedere legală, însă cu siguranță știi că riscul producerii unui accident rutier crește considerabil dacă nu ești observat de ceilalți.

Fii vizibil în trafic!

În multe țări, este obligatoriu să se circule cu farurile aprinse numai pe timp de noapte. Însă luminile de întâlnire pe timp de zi (DRL) sunt concepute nu pentru a-i ajuta pe conducătorii auto să lumineze drumul, ci pentru a le permite celorlalți participanți la trafic să observe autovehiculul respectiv. Luminile de întâlnire pe timp de zi consumă numai 25-30% din energia necesară funcționării farurilor pentru fază scurtă.

error: Content is protected !!