(Foto) ISU Cluj: Salvatorii se întorceau de la un accident rutier …Pompierii mai aveau câteva sute de metri până la bază, când au văzut mașina avariată, oprită transversal în intersecție. Era clar că s-a produs de curând un accident și cineva poate avea nevoie urgentă de ajutorul lor. Au oprit imediat autospeciala și au …”

Updated on mai 10, 2019 Un echipaj de pompieri s-a remarcat zilele trecute când a oprit în timp ce se reîntorcea la bază, pentru a acorda primul ajutor unei mame și copiilor ei, după ce mașina lor a fost lovită de un autoturism care fugea de poliție.

O femeie și cei doi copii minori ai săi au fost răniți zilele trecute într-un accident rutier care a avut loc la intersecția dintre străzile București și Gorunului. Ei au fost loviți de un șofer care era urmărit de Poliție.

(Foto) ISU Cluj: Salvatorii se întorceau de la un accident rutier ...Pompierii mai aveau câteva sute de metri până la bază, când au văzut mașina avariată, oprită transversal în intersecție. Era clar că s-a produs de curând un accident și cineva poate avea nevoie urgentă de ajutorul lor. Au oprit imediat autospeciala și au ...” 1

ISU Cluj a scris pe Facebook: „Salvatorii se întorceau de la un accident rutier, unde a fost descarcerat un bărbat dintr-un autoturism răsturnat și au acordat primul ajutor persoanelor rănite, alături de personalul medical SMURD și SAJ. O conductă de alimentare cu gaz a fost avariată în același accident, iar pompierii au asigurat și măsurile de prevenire a incendiilor, până ce au fost oprite scăpările de gaz.

Pompierii mai aveau câteva sute de metri până la bază, când au văzut mașina avariată, oprită transversal în intersecție. Era clar că s-a produs de curând un accident și cineva poate avea nevoie urgentă de ajutorul lor. Au oprit imediat autospeciala și au amplasat-o astfel încât să protejeze zona accidentului și au coborât să evalueze posibilele victime din autoturism.

(Foto) ISU Cluj: Salvatorii se întorceau de la un accident rutier ...Pompierii mai aveau câteva sute de metri până la bază, când au văzut mașina avariată, oprită transversal în intersecție. Era clar că s-a produs de curând un accident și cineva poate avea nevoie urgentă de ajutorul lor. Au oprit imediat autospeciala și au ...” 2 (Foto) ISU Cluj: Salvatorii se întorceau de la un accident rutier ...Pompierii mai aveau câteva sute de metri până la bază, când au văzut mașina avariată, oprită transversal în intersecție. Era clar că s-a produs de curând un accident și cineva poate avea nevoie urgentă de ajutorul lor. Au oprit imediat autospeciala și au ...” 3

Pe bancheta din spate se aflau două copile, de 5 și 11 ani, alături de mama lor care încerca să le liniștească și să vadă dacă sunt bine. Era vizibil că suferiseră un șoc puternic, toate trei erau agitate, aveau escortații și arsuri ușoare provocate de declanșarea airbagurilor.

Pompierii au ajutat-o pe mamă să-și liniștească copiii, au evaluat preliminar persoanele rănite privind posibilele traumatisme suferite, au anunțat situația de la locul accidentului medicului coordonator din dispeceratul comun și i-au specificat nevoia pentru o ambulanță cu medic, pentru a evalua copiii implicați în accident.

Ambulanțele au sosit repede la locul accidentului, iar pompierii au sprijin în continuare personalul de pe ambulanțe pentru acordarea asistenței medicale de urgență și au asigurat zona accidentului.

După ce mama și copilele au fost preluate de ambulanțe și au reluat drumul de întoarcere spre bază. Abia atunci au aflat că accidentul de mai devreme a fost provocat de un șofer urmărit de polițiști, care gonea de mai bine de 30 de km pentru a scăpa de ei.

Chiar și așa, nu i-am putu convinge pe colegii noștri să le scriem numele, ei nu consideră că au făcut nimic deosebit și cred că sunt foarte mulți salvatori care trebuie promovați. Ei văd situația ca pe o acțiune de rutină a pompierilor clujeni, un simplu act de #curaj și #devotament.

Noi vrem să le mulțumim pentru profesionalism, camaraderie și modestie și chiar dacă a fost o acțiune de rutină pentru noi sunteți un exemplu!”

error: Content is protected !!