Cluj. SUA au trimis sute de militari şi avioane F-16 suplimentare la Câmpia Turzii de la Baza aeriană Fort Worth (Texas)

Updated on mai 10, 2019 Statele Unite au trimis la Câmpia Turzii sute de militari şi avioane F-16 suplimentare, pentru consolidarea apărării în zona estică a NATO şi descurajarea unei posibile agresiuni ruse.

Peste 250 de militari şi 12 avioane multirol F-16C, de la Baza aeriană Fort Worth (Texas), au ajuns în România, la Baza 71 de la Câmpia Turzii, informează stiripesurse.ro.

Cluj. SUA au trimis sute de militari şi avioane F-16 suplimentare la Câmpia Turzii de la Baza aeriană Fort Worth (Texas) 1

“Avem vecinul «prietenos» de la est, care uneori exercită presiuni mari, nu doar asupra ţării noastre, ci şi asupra întregului Flanc estic al NATO. Prezenţa Forţelor Aeriene americane în România garantează că orice posibilă agresiune va fi contracarată imediat, astfel că se vor gândi de două ori înainte de a veni aici.

Sigur că avem şi avioanele noastre, dar a avea 12 avioane de vânătoare în baza noastră ne ajută mult”, afirmă maiorul român Cosmin Tănase, citat de Stars and Stripes.

error: Content is protected !!