Emil Boc: 20% din bugetul Clujului este investit în educație si in locurile de munca ale viitorului. Toate scolile sunt conectate la internet

Updated on martie 18, 2019 Cluj-Napoca foloseste 20% din taxele si impozitele cetatenilor pentru a investi in educatie, inclusiv in digitalizare si tehnologie pentru locurile de munca ale viitorului. Anunțul a fost făcut de primarul Emil Boc la Sumitul PPE de sâmbătă.

“Investitia in educatie este cea mai sigura investitie din lume pentru prea simplul motiv ca este lipsita de grija falimentului. Niciodata, investind in educatie, nu vom avea riscul falimentului. Din aceasta perspectiva, in orasul pe care-l reprezint 20% din impozitele si taxele locale pe care cetatenii le platesc se intorc in educatie si asta vom face in continuare cu echipa PNL Cluj-Napoca. Toate scolile sunt conectate la internet, dotate cu retele de calculatoare moderne si cu infrastructura moderna de predare de la tabla inteligenta si alte elemente specifice”, a afirmat Emil Boc, citat de ziare.com.

Emil Boc: 20% din bugetul Clujului este investit în educație si in locurile de munca ale viitorului. Toate scolile sunt conectate la internet 1

Primarul a mai spus ca 44% dintre europeni nu stapanesc abilitati digitale.

“Intr-o declaratie recenta, comisarul european pentru digitalizare Maria Gabriel, care face parte din PPE, spunea faptul ca 90% din slujbele viitorului vor presupune abilitati digitale, dar astazi in UE 44% din europeni nu stapanesc si nu au abilitati digitale. A investi in digitalizare inseamna investitie in slujbele viitorului”, a conchis primarul Cluj-Napoca, Emil Boc.

 

Emil Boc: „Am prezentat profilul strategic al Clujului bazat pe talente si inovare precum si modelele de bune practici in domeniul educatiei la Summitul Liderilor Regionali si Locali ai Partidului Polular European ce s-a desfasurat azi la Bucuresti, in prezenta lui Manfred Weber, candidatul Partidului Popular European la Presedintia Comisiei Europene, dupa alegerile europarlamentare din 26 mai 2019.

La intalnire a participat Presedintele Romaniei, dl. Klaus Johannis , care a adresat un mesaj liderilor romani si europeni. De asemenea, Manfred Weber si-a prezentat viziunea cu privire la viitorul Europei, iar dl. Ludovic Orban, presedintele PNL, a prezentat candidatii partidului alegerile pentru Parlamentul European din mai 2019.
Liderul Grupului Partidului Popular European din Comitetul European al Regiunilor, dl Michael Schneider, si Secretarul General al Partidului Popular Eurupean, dl. Antonio Looez, au sustinut discursuri in Plenul reuniunii liderilor locali si regionali ai Partidului Popular European. Cu aceasta ocazie a fost adoptat si Manifestul Liderilor locali si regionali ai Partidului Popular European in vederea alegerilor pentru Parlamentul European din mai 2019”.

error: Content is protected !!