Cluj. Votat! Se face Aqua Park-ul! Două ore de scandal în Consiliul Local. Primarul Emil Boc: „Rămân 8,8 hectare de spații verzi, dintre care 7,7 vor fi cu acces public nelimitat. Va costa…”

Updated on martie 5, 2019 Unul dintre cele mai importante proiecte ale Clujului a fost votat marți seară în Consiliul Local, după două ore de ceartă. 18 voturi “pentru” şi 5 “abţineri” (PSD + ALDE). La ședință au fost prezenți și zeci de clujeni care s-au împotrivit proiectului.

Primarul Emil Boc, citat de media9.ro: „Consider că realizarea unui aquapark este necesară pentru nevoia de divertisment a clujenilor, care trebuie să meargă la Oradea, Târgu Mureș sau în Ungaria.

Terenul din Becaș este singurul suficient de mare pe care Primăria îl deține. Aquaparkul va ocupa 12 hectare din cele 52 deținute de Primărie, dar partea care va fi închisă și unde se va intra doar cu bilet va fi de 2,2 hectare.

Cluj. Votat! Se face Aqua Park-ul! Două ore de scandal în Consiliul Local. Primarul Emil Boc: „Rămân 8,8 hectare de spații verzi, dintre care 7,7 vor fi cu acces public nelimitat. Va costa...” 1

Aceasta este amprenta la sol a clădirii. Avem o parcare de două hectare, dar rămân 8,8 hectare de spații verzi, dintre care 7,7 vor fi cu acces public nelimitat.

Va costa 43 de milioane de euro doar aqauaparkul, banii pentru drum nu sunt încă prevăzuți. Nu știm încă dacă proiectul va fi realizat de Primărie sau într-un parteneriat public-privat.

Urmează să trecem la contractarea studiului de fundamentare a deciziei de concesionare și operare a obiectivului, apoi să scoatem la licitație contractul de concesiune, dacă alegem această variantă de dezvoltare a proiectului. Construcția poate dura cam doi ani”.

Preţ de două ore, clujeni care locuiesc în vecinătatea viitoarei investiţii, preşedinţi de asociaţii de locatari din cartierul Între Lacuri, arhitectul Vasile Mitrea sau deputatul Adrian Dohotaru şi-au exprimat nemulţumirile faţă de amplasamentul acestui proiect şi au cerut municipalităţii să găsească o altă locaţie, informează Ziua de Cluj.

Bogdan B. – “Este un proiect deosebit de frumos, spectaculos şi extraordinar. Va atrage turişti din alte judeţe. Sunt, astăzi, aici deoarece locuiesc într-un bloc care va fi aproape lipit de aqua park. Nu este adecvată o asemenea investiţie între blocuri, sub geamurile oamenilor. Sunt tatăl unei fetiţe de un an de zile. E prea aproape de blocuri oameni buni. Suntre antreprenor, am locuit 8 ani în străinătate, sunt din Arad, dar am ales să mă mut în Cluj pentru dezvoltatea de care dă dovată. Cu acest proiect riscaţi însă să oferiţi un cadou otrăvit clujenilor”.

Craus Adina – “Reprezint cetăţenii cartierului Între Lacuri. Prezentarea proiectului este impresionantă, dar în spatele planşelor se ascund nişte adevăruri, care ne şochează pe toţi. Ne veţi face viaţa amară. Ultimii 30 de ani i-am petrecut în afara ţării. Nici un parc de distracţie din lume nu e construit în oraş. La Paris e la 30 de km de oraş, la fel în SUA. Se vor apropia casele, nu este posibil să îl faci în mijlocul oamenilor”.

error: Content is protected !!