Accident Cluj. Fiul fostului mare baschetbalist Marcel Ţenter e în moarte cerebrală. A fost lovit de mașină pe strada Moților. „Este posibil să ne gândim şi la donare de organe, vom vedea cum …”

(Last Updated On: March 4, 2019)

Radu, Fiul fostului mare baschetbalist Marcel Ţenter este în maorte cerebrală la Clinica de Neurochirurgie din Cluj după ce a fost spulberat de un autoturism duminică seara pe strada Moților.

Tenter a declarat pentru News.ro că fiul lui se află în moarte cerebrală şi este conectat la aparate, informează Observator tv.

Antrenorul de baschet masculin Marcel Ţenter a declarat, luni, pentru News.ro, despre tragedia prin care trece fiul său Radu în urma unui accident rutier, că tânărul este ”conectat la aparate”, se află în moarte cerebrală.

Accident Cluj. Fiul fostului mare baschetbalist Marcel Ţenter e în moarte cerebrală. A fost lovit de mașină pe strada Moților. „Este posibil să ne gândim şi la donare de organe, vom vedea cum ...” 1

”Suntem afectaţi de tot ce se întâmplă şi suntem alături de Radu. Este conectat la aparate, este în moarte cerebrală. A intrat în această stare la puţin timp după accidentul rutier de duminică. Ştim cu toţii ce înseamnă acest lucru, dar mai avem speranţă, atâta câtă mai este. Este posibil să ne gândim şi la donare de organe, vom vedea cum evoluează totul. Sunt momente foarte grele pentru familia noastră. Cine vrea să ajute o poate face rugându-se pentru el”, a declarat Marcel Ţenter, pentru News.ro.

Informaţiile privind decesul fiului său, Radu, în vârstă de 25 de ani, au circulat luni în mai multe medii, inclusiv pe reţelele de socializare, unde mulţi colegi şi prieteni ai lui au transmis condoleanţe.

Conform informaţiilor de la clinică, tânărul de 25 de ani este momentan conectat la aparate, după operaţia suferită în urma unui accident rutier.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei, tânărul ar fi traversat neregulamentar Calea Moţilor din Cluj-Napoca, iar în urma analizelor, şoferul nu ar fi consumat băuturi alcoolice.

Radu Ţenter a fost transportat de urgenţă la spital, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale.

Fostul antrenor al naţionalei de baschet, Marcel Ţenter, are 51 de ani şi a condus echipa naţională la Euro-2017, în grupa de la Cluj-Napoca. El se află de câţiva ani pe lista de aşteptare pentru un transplant de rinichi.