Ștefan: „Despre asta e Clujul, despre înțelegere și bucurie. Sau despre normalitate …Fetița de mai jos, cea îmbrăcată în roz, îl vede pe “cățel”. O trage de mânecă pe mama ei ”Mami, mami, uite ce cățel frumos!”, iar mama…”

Updated on februarie 26, 2019 Un clujean a rămas impresionat de o scenă la care a fost martor pe Bulevardul 21 Decembrie.

Ștefan Alșexandru Stancu a povestit pe Facebook cum a decurs întâlnirea dintre o fetiță și cățelul unui bătrân.

Ștefan: „Despre asta e Clujul, despre înțelegere și bucurie. Sau despre normalitate ...Fetița de mai jos, cea îmbrăcată în roz, îl vede pe “cățel”. O trage de mânecă pe mama ei ”Mami, mami, uite ce cățel frumos!”, iar mama...” 1

„Cred că despre asta e Clujul. Nu prea se înțelege din poză, dar am pus-o doar ca să fie martor al poveștii mele.

Fetița de mai jos, cea îmbrăcată în roz, îl vede pe “cățel”. O trage de mânecă pe mama ei ”Mami, mami, uite ce cățel frumos!”, iar mama, văzând-o încântată…

De aici avem două posibilități: mama ascultându-și copilul și, eventual, vorbind despre câine și cea pe care am întâlnit-o aici. Mama i-a răspuns: “Foarte frumos! Du-te și întreabă-l pe domnul (stăpânul, bărbatul din imagine) cum îl cheamă!”

Fetița începe să alerge spre câine. De aici n-am mai auzit discuția, mă îndepărtasem, trebuia să rămân doar un trecător până la urmă. Dar am înțeles ceva cum că fetița îi spunea ce câine frumos are, iar bătrânul…

Din nou, avem două posibilități: bătrânul își continuă drumul, plictisit oricum de mulții ani pe care îi are în spate sau cea din situația de față – Stăpânul s-a aplecat și le-a făcut cunoștință.

Fetița a continuat să mângâie de zor blana cățelului. Iar eu mi-am continuat drumul bucuros. Părinții nu s-au temut de “străini”, bătrânul nu s-a arătat indiferent, iar copilul nu a avut decât de câștigat niște zâmbete.

Despre asta e Clujul, despre înțelegere și bucurie. Sau despre normalitate, fără indiferență sau rețineri nejustificate față de semenii noștri. Căci asta vrem de la generațiile care ne vin din urmă, nu? Iar, în felul ăsta, oamenii nu au decât de câștigat. Mai ales copiii, care vor învăța înțelegerea, ascultarea și vor căuta bucurii în lucruri mici. Ah, ce lecții importante sunt acestea.”

error: Content is protected !!