Cluj. Daniel Buda: „Sorina Pintea se contrazice în declarații și minte flagrant! Una spune la Cluj, alta la Iași și alta la Craiova! Astăzi, în februarie 2019, aflăm de la ministrul Sănătății, Sorina Pintea, că…”

Updated on februarie 23, 2019 Guvernul PSD a promis un spital Regional pentru Cluj. În al treilea an de guvernare, Viorica se laudă că dă bani pentru studiul de fezabilitate. Asta se traduce prin faptul că până în 2025 se va construi doar Spitalul din Iași. Cel din Cluj mai așteaptă/

Europarlamentarul Daniel Buda: „Sorina Pintea se contrazice în declarații și minte flagrant! Una spune la Cluj, alta la Iași și alta la Craiova! Un lucru însă este cert: Spitalele Regionale de Urgență mor în fașă sub guvernarea incompetentă a PSD-ALDE!
Cluj. Daniel Buda: „Sorina Pintea se contrazice în declarații și minte flagrant! Una spune la Cluj, alta la Iași și alta la Craiova! Astăzi, în februarie 2019, aflăm de la ministrul Sănătății, Sorina Pintea, că...” 1

Epopeea Spitalelor Regionale de Urgență este fără început dar și fără sfârșit. Guvernul PSD-ALDE a reușit să facă în mai bine de 2 ani de guvernare un mare NIMIC. Din 8 spitale promise românilor în anul 2016 în programul de guvernare, în 2018 au mai rămas doar 3 și anume Cluj, Iași și Craiova.

Astăzi, în februarie 2019, aflăm de la ministrul Sănătății, Sorina Pintea, că până în 2023-2024-2025 se va realiza doar Spitalul Regional de la Iași, și asta din cauza faptului că pentru amplasamentele din Cluj și Craiova nu ar exista încă studiile de fezabilitate.

Aici doamna Pintea se contrazice în declarații și minte flagrant. Să vedem ce declara doamna Sorina Pintea în data de 26 iulie 2018, în cadrul unei conferințe de presă susținută la sediul Instituției Prefectului Județului Cluj:

“Am prezentat în cadrul unei reuniuni de lucru cu reprezentanţii BEI şi echipa Ministerului Sănătăţii draftul studiului de fezabilitate al Spitalului Regional de Urgenţă Cluj care se va construi în Floreşti. La finalul lunii august 2018 vor fi depuse de către consultanţi studiile de fezabilitate pentru Iaşi şi Cluj, aplicaţia de finanţare se va depune la CE în octombrie – noiembrie 2018 , în 2019 va fi lansată licitaţia de proiectare, contrucţie şi supervizare, iar finalizarea construcţiei, echipare şi operaţionalizare în decembrie 2023.”

În declarația de presă susținută la Iași acum 2 zile, doamna ministru declara următoarele: “Cererile de finanţare se depun până în luna aprilie, în intervalul martie –aprilie e un interval de timp, nu aş putea să vă spun data exactă când depunem cererile de finanţare, dar pot să vă spun că dacă celelalte studii de fezabilitate nu vor fi pregătite, vom depune Iaşiul în primă fază”.

Practic, Spitalele Regionale din Cluj și Craiova, pot fi realizate la “Sfântul Așteaptă” pentru că pe doamna Pintea se pare că nu o costă nimic să ne ducă la nesfârșit cu zăhărelul. Oricum amăgirea și munciuna sunt practicate intens de PSD-ALDE care, în campanie au fost mume iar la guvernare sunt ciume. Doamna Pintea, unde sunt studiile de fezabilitate promise în 2018 pentru toate cele 3 spitale? De ce continuați să mințiți și să amăgiți românii?

Până în acest moment peste 27.000 de cetățeni au semnat petiția publică inițiată de PNL Cluj prin care solicităm Guvernului PSD-ALDE să contruiască cu prioritate Spitalul Regional de Urgență Cluj, cu ajutorul fondurilor europene puse la dispoziție României de către Comisie.

Mai mult, la începutul lunii februarie, organizaţiile PNL din Regiunea de Nord-Vest, reprezentate de judeţele Cluj, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj, au solicitat printr-o rezoluție ca Guvernul PSD-ALDE să nu îşi mai bată joc de cei 2,7 milioane de cetăţeni din această regiune şi să prioritizeze şi să bugeteze, în regim de urgenţă construirea Spitalului Regional de Urgență Cluj.

Insistențele românilor și ale PNL nu au ecou în fața guvernanților incapabili, cei care îi condamnă zilnic pe români la moarte prin lipsa investițiilor în infrastructura medicală!”

error: Content is protected !!