Clujul, oraşul cu cele mai scumpe chirii din România. Apartamentele cu două camere în top

(Last Updated On: February 20, 2019)

Cluj Napoca este orașul cu cele mai scumpe chirii din România. Suma medie solicitată pentru un apartament cu două camere de tip confort 1 (construit între anii 1980 şi 2000) s-a menţinut la valoarea de 400 de euro pe lună în ultimul trimestru din 2018.

Cel mai recent raport de piaţă realizat de Imobiliare.ro şi Analize Imobiliare arată că, „în ultimul trimestru din 2018, pretenţiile proprietarilor din reşedinţele de judeţ ale ţării s-au menţinut cam la acelaşi nivel ca în cele trei luni anterioare.

Clujul, oraşul cu cele mai scumpe chirii din România. Apartamentele cu două camere în top 1

Astfel, suma medie solicitată pentru un apartament cu două camere de tip confort 1 (construit între anii 1980 şi 2000) din Cluj-Napoca s-a menţinut la valoarea de 400 de euro pe lună valabilă şi trimestrul trecut. O situaţie similară poate fi observată şi în Bucureşti, unde pretenţiile pentru asemenea unităţi locative se situează tot la un nivel de 370 de euro pe lună”, informează adevarul.ro.

Studiul mai arată: „Tendinţa generală de diminuare a ofertei de locuinţe disponibile spre închiriere a fost resimţită trimestrul trecut în toate marile oraşe analizate. Procentual, cele mai mari scăderi au fost consemnate, din acest punct de vedere, în Cluj-Napoca (-46,2%), Iaşi (-37,9%), Constanţa (-32,2%).

De menţionat este totuşi că, raportat la ultimele 12 luni, oferta de închirieri s-a majorat, în medie, cu 10,5% în marile oraşe ale ţării, cea mai mare creştere, anume 67,9%, putând fi observată în Timişoara. La polul opus, dingurul oraş în care poate fi observată o scădere la acest capitol este Bucureştiul, cu un minus de 4,1%.

Cea mai amplă ofertă pe segmentul închirierilor se găseşte, în continuare, în Bucureşti, unde în T4 2018 au fost disponibile 7.600 de anunţuri (în scădere de la 9.900 în cele trei luni anterioare). În perioada analizată, piaţa din Cluj-Napoca a fost surclasată de Timişoara în ceea ce priveşte oportunităţile de închiriere a unei locuinţe, în acest din urmă oraş fiind disponibile un total de 2.620 de anunţuri, faţă de 2.350 în capitala Transilvaniei.”