Cluj. Viceprimarul Dan Tarcea: Programări online la Spitalul Clujana

Updated on februarie 1, 2019 Pacienții spitalului Clujana își pot face de acum programările online.

„Sănătatea reprezintă una dintre prioritățile fundamentale privind calitatea vieții în orașul nostru. Investițiile periodice ale primăriei în modernizarea și dotarea Spitalului Clinic Municipal Cluj-Napoca au făcut ca această unitate spitalicească să ofere servicii medicale de înaltă calitate.

Cluj. Viceprimarul Dan Tarcea: Programări online la Spitalul Clujana 1

Spitalul deține o infrastructură medicală modernă, este dotat cu echipamente de specialitate, are o gamă largă de secții clinice, precum și o unitate de primiri urgențe.

La capitolul digitalizare și relația cu pacienții, clujenii pot accesa link-ul https://pacienti.spitalclujana.ro:444/Programari-Online pentru a se programa online sau pot afla rezultatele analizelor fără a se mai deplasa la spital, prin accesarea adresei https://pacienti.spitalclujana.ro:444/…/Vizualizare-documen….”, a anunțat viceprimarul Dan Stefan Tarcea.

Spitalul Clujana: În anul 1951 s-a înființat Serviciul Medico-Sanitar „Ianos Herbak” numit apoi, „Muncitorul” și „Clujana”, care se afla oarecum în afăra perimetrului medico-universitar al orașului, în mijlocul unei platforme industriale și funcționa într-o deplină uitare și neglijare. Staționarul de Boli Interne al Serviciului Medico-Sanitar funcționa împreună cu staționarul de Chirurgie, în Palatul Administrativ al Întreprinderii „Clujana”, în condiții improprii pentru un spital.

În perioada de instalare a comunismului aceste secții spitalicești izolate, ignorate, uitate, adăposteau o elită medicală și intelectuală, medici care, în ciuda experienței profesionale și probității umane deosebite, neîndeplinind normele de „elementele cu origini sociale sănătoase” pentru a funcționa în instituțiile medicale consacrate „din centru”, lucrau în condiții vitrege, pentru acordarea unei asistențe medicale de calitate populației muncitorești (industriale).

error: Content is protected !!