(Last Updated On: January 23, 2019)

Cluj. Poliția revine. Șoferul nu era drogat, așa cum a anunțat inițial!

Poliția Cluj a anunțat miercuri seară că tânărul implicat în accidentul în care a murit iubita sa nu era drogat. Chiar dacă luni Poliția spunea că era.

„Comunicat de presă din data de 21.01.2019:
La data de 21 ianuarie a.c., în jurul orei 03:00, pe DN1 E60, pe raza comunei Floreşti, s-a produs un accident de circulaţie soldat cu decesul unei persoane şi rănirea gravă a alteia. Conform primelor informaţii, un tânăr, de 19 ani, din Floreşti, în timp ce conducea autovehiculul pe DN1 E60, pe raza comunei Floreşti, în afara localităţii, dinspre Huedin spre Cluj-Napoca, ar fi efectuat o manevră de depăşire neregulamentară, peste marcajul longitudinal simplu continuu.

Cluj. Poliția revine. Șoferul nu era drogat, așa cum au anunțat inițial polițiștii, când a fost implicat în accidentul în care a murit iubita sa 1

Astfel, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a părăsit partea carosabilă şi a intrat în coliziune cu un stâlp al unui panou de informare situat pe spaţiul verde, după care s-a oprit în şanţul de colectare a apelor pluviale. În urma impactului, conducătorul auto a fost rănit grav, iar o tânără, de 20 de ani, din Suceava, pasageră în autovehicul, a decedat.

În urma testărilor preliminare efectuate la unitatea medicală, se pare că tânărul ar fi consumat substanţe psihoactive. Cercetările sunt continuate de către poliţişti pentru stabilirea împrejurărilor exacte în care s-a produs accidentul şi luarea măsurilor legale”.

Miercuri, 23 ianuarie, reprezentanţii Poliţiei Cluj au revenit cu un nou comunicat care infirmă faptul că Ştefan Tudor Cârjă ar fi condus sub influenţa drogurilor, informează Adevarul. Astfel, rezultatul analizelor de la Institutul de Medicină Legală este negativ.

„Urmare accidentului din 21 ianuarie 2019, produs pe DN1 E60, în afara localităţii Floreşti, a fost înregistrat un dosar penal, cercetările fiind efectuate in rem cu privire la săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Accidentul s-a soldat cu decesul unei persoane, rănirea gravă a conducătorului auto, existând indicii cu privire la existenţa substanţelor psihoactive în organismul acestuia din urmă. În urma primirii Buletinului de Analiză Toxicologică de la Institutul de Medicină Legală, vă comunicăm faptul că rezultatul este negativ în ceea ce priveşte existenţa substanţelor psihoactive sau a alcoolului în organismul şoferului implicat în accident, deşi testele iniţiale, preliminare, de la unitatea de primiri urgenţe, au indicat prezenţa unei substanţe psihoactive.

Cercetările vor fi continuate de către poliţişti sub supravegherea unităţii de parchet competente, având în vedere şi rezultatul analizelor toxicologice”, se precizează în noul comunicat dat de Poliţia Cluj.