Cluj. George Bonea: „Când vă gândiți să plecați din România la ce țări vă gândiți, în afară de Cluj?”

Updated on decembrie 21, 2018 Foarte mulți români se gândesc să plece din țară din cauza situației politice dezastruoase. O variantă la străinătate ar fi Clujul. Jurnaliştii de la „The Economist” au realizat un reprotaj despre Cluj Napoca. Aceștia prezintă orașul ca unul în care populația crește, în condițiile în care țara a fost părăsită de 3-4 milioane de persoane.

George Bonea: „Când vă gândiți să plecați din România la ce țări vă gândiți, în afară de Cluj?”

Jurnaliştii britanici au descris atmosfera de sărbătoare de la ceremoniile de la 1 decembrie, când România a sărbătorit Centenarul, arătând că „mulţi români nu prea simţeau că au motive de sărbătoare”, în schimb, la Cluj „în mod surprinzător, poate că oamenii din acest oraş ardelean sunt mândri”, au notat britanicii, preluați de adevarul.ro.

Cluj. George Bonea: „Când vă gândiți să plecați din România la ce țări vă gândiți, în afară de Cluj?” 1

„Clujul este unul dintre cele două oraşe din România a căror populaţie crește, mai degrabă decât ă scadă”, le-a declarat primarul Emil Boc.

Primarul Emil Boc: „Asta este o cheie a succesului în comunitatea noastră: orașul nu este captiv niciunui grup de interese. Acesta a fost primul meu obiectiv de când am ajuns la primărie. Să nu se spună … mă la Cluj dacă nu ești din grupul x sau y nu poți să construiești, nu poți să te dezvolți … așa ceva este exclus. Un asemenea mod de gândire blochează șansele de modernizare a orașului.

Atunci le-am spus tuturor … nimeni nu poate să vină să bată cu pumnul în masă la primar fă așa sau așa …pentru că primăria nu poate fi captivă nimănui…dar deschide egalitate de șanse în limitele legii. Ajutăm, pe toată lumea indiferent de culoare politică, de origine etnică, de ce o fi. C nu-i din Cluj, e din București sau Timișoara …

Toți au egalitate de șanse cu o singură condiție: respectați legea, respectați comunitatea și sunteți bineveniți. De aceea avem investitori din Timișoara care au investit 150 de milioane de euro în Cluj.

Le-am spus că Legea este singura unitate de măsură pe care o avem, haideți să construim împreună. Mesajul acesta trebuie să rămână în continuare. Toți cei care vin cu bună credință în limitele legii vor avea în primărie sprijin instituțional pentru dezvoltare”.

error: Content is protected !!