Cluj. Alianța Vestului. Primarul Emil Boc: „Atunci am spus, oameni buni ce facem? Stăm să ne văietăm și facem psihoterapie de grup? … Uniunea Europeană are nevoie de o Românie puternică, modernizată…. Acest proiect nu a avut, nu are și nu va avea nimic comun cu vreo inițiativă de separatism teritorial. Este vorba de un …”

Updated on decembrie 12, 2018 Primarul Emil Boc a revenit cu noi detalii privind Alianța Vestului. În direct la Realitatea FM, primarul a declarat că nu este vorba de separatis, este un ONG care va depune proiecte mari pe bani europeni.

Emil Boc: „Ne întâlnim periodic, primarii din Cluj, Timișoara, Arad și Oradea. Fie în structuri naționale de asociere, cum este Asociația municipiilor din România, fie la întălnirile de la Bruxelles, unde eu și domnul Falcă suntem membrii ai Comitetului Regiunilor, fie la întâlnirile pe care le avem ba la Cluj, ba la Oradea. Iar comunicarea de astăzi nu se mai reduce doar la o comunicare directă între persoane ci prin toate celelalte modalități de comunicare.
Cluj. Alianța Vestului. Primarul Emil Boc: „Atunci am spus, oameni buni ce facem? Stăm să ne văietăm și facem psihoterapie de grup? ... Uniunea Europeană are nevoie de o Românie puternică, modernizată.... Acest proiect nu a avut, nu are și nu va avea nimic comun cu vreo inițiativă de separatism teritorial. Este vorba de un ...” 1

De fiecare dată când ne întâlneam, constatatam că aveam aceleași probleme. Nu avem autostrada Transilvania, nu avem un tren de mare viteză, avem o problemă cu forța de muncă, șomajul este sub 1%, nu avem spitale Regionale de Urgență.

La toate aceste probleme comune a apărut o oportunitate: noul exercițiu financiar al Uniunii Europene. Atunci am spus, oameni buni ce facem? Stăm să ne văietăm și facem psihoterapie de grup? Una dintre soluții a fost să ne asociem într-o structură legală și, împreună pe proiectele mari să obținem susținere financiară.

Poate apărea și posibilitatea unei investiții teritoriale integrate. Astăzi în România există ITI Delta Dunării care beneficiază de o finanțare de 1 miliard de euro.

Acest proiect nu a avut, nu are și nu va avea nimic comun cu vreo inițiativă de separatism teritorial. Este vorba de un ONG, așa cum sunt acum și Regiunile de Dezvoltare. Va avea personalitate juridică pentru a depune proiecte pe bani europeni. Nu are structuri alese, nici alte obiective.

Uniunea Europeană are nevoie de o Românie puternică, modernizată. Are nevoie să găsească în această țară un partener solid”.

error: Content is protected !!