Clujul dă din nou lovitura? Tren metropolitan/metrou din bani europeni? Primarul Emil Boc: „Lucrăm la proiectul trenului metropolitan și metrou. Vom veni cu trenul metropolitan din afara Clujului, tren de suprafață, la intrarea în Cluj va avea loc o intrare subterană de metrou … Vom realiza un parteneriat cu …”

Updated on decembrie 4, 2018 Primarul Emil Boc a vorbit în această dimineață despre trenul metropolitan. Edilul a spus că trenul și metroul fac parte dintr-un proiect integrat și că există șanse mari pentru accesarea unor fonduri europene.

„Lucrăm la proiectul trenului metropolitan și metrou. Cele două fac parte dintr-un proiect integrat. În afara Clujului vorbim de tren metropolitan, în interior de metrou. Vom realiza un parteneriat cu primăriile din Gilău, Florești, Baciu și Apahida, în prima etapă, după aceea vom merge spre Jucu, până spre Dej, pentru a realiza acest proiect integrat, tren metropolitan-metrou.

Clujul dă din nou lovitura? Tren metropolitan/metrou din bani europeni? Primarul Emil Boc: „Lucrăm la proiectul trenului metropolitan și metrou. Vom veni cu trenul metropolitan din afara Clujului, tren de suprafață, la intrarea în Cluj va avea loc o intrare subterană de metrou ... Vom realiza un parteneriat cu ...” 1

Așa cum arată lucrurile azi chiar și fonduri europene vor fi accesibile pentru obținerea finanțării acestui proiect.

Mă bucur de deschiderea pe care am întâlnit-o la toate autoritățile, la președintele Consiliului Județean, dar și la primarii din zonă.”

Primarul a oferit câteva detalii și despre planurile de viitor a trenului metropolitan și a metroului.

„Trenul metropolitan va asigura o mobilitate alternativă. Vom veni cu trenul metropolitan din afara Clujului, tren de suprafață, la intrarea în Cluj va avea loc o intrare subterană de metrou, care va veni în zona centrală și ne gândim pe viitor la extensia metroului și spre zonele de dezvoltare precum Sopor, Borhanci.

Culoarul de cale ferată va fi o șansă uriașă pentru dezvoltarea zonei de nord a Clujului, iar pe tot culoarul de cale ferată vor apărea stații care vor permite ca de la acestea, cu transportul în comun, să ajungi în orice parte a orașului și evident să realizăm conexiunea cu aeroportul.

Aceste proiecte sunt în lucru, în diverse faze cu o șansă mare de a utiliza resurse europene”, a spus primarul la Realitatea FM.

 

 

error: Content is protected !!