(Foto) Clujul ca la Viena? Adrian Dohotaru: Orașul e plin de locuințe sociale, 62 la sută din locuirea din Viena fiind subvenționată. Chiriile sunt reglementate, în unele locuri se plătește doar o zecime din venit pe chirii, iar media e la un sfert de venit. La Cluj, s-au dat doar …”

Updated on decembrie 4, 2018 Clujul se confruntă cu o serioasă problemă locativă. Soluția pare a fi construcția de locuințe sociale, pe modelul de la Viena.

Deputatul  Adrian Dohotaru: „Am venit la Primăria din Viena ca să aflu de ce este considerat de un deceniu orașul cu cea mai ridicată calitate a vieții din lume! La o alergare de dimineață, înainte să mijească zorile, încep să aflu.

(Foto) Clujul ca la Viena? Adrian Dohotaru: Orașul e plin de locuințe sociale, 62 la sută din locuirea din Viena fiind subvenționată. Chiriile sunt reglementate, în unele locuri se plătește doar o zecime din venit pe chirii, iar media e la un sfert de venit. La Cluj, s-au dat doar ...” 1 (Foto) Clujul ca la Viena? Adrian Dohotaru: Orașul e plin de locuințe sociale, 62 la sută din locuirea din Viena fiind subvenționată. Chiriile sunt reglementate, în unele locuri se plătește doar o zecime din venit pe chirii, iar media e la un sfert de venit. La Cluj, s-au dat doar ...” 2

Orașul e plin de locuințe sociale, 62 la sută din locuirea din Viena fiind subvenționată. Chiriile sunt reglementate, în unele locuri se plătește doar o zecime din venit pe chirii, iar media e la un sfert de venit.

La Cluj, s-au dat doar 10 locuințe sociale anul trecut, ca să vedeți diferența. Sunt și multe servicii publice de calitate, văd școli și grădinițe la fiecare al treilea bloc, e plin de alei pietonale și cicliste printre blocuri, care te scot din stresul traficului auto.

(Foto) Clujul ca la Viena? Adrian Dohotaru: Orașul e plin de locuințe sociale, 62 la sută din locuirea din Viena fiind subvenționată. Chiriile sunt reglementate, în unele locuri se plătește doar o zecime din venit pe chirii, iar media e la un sfert de venit. La Cluj, s-au dat doar ...” 3 (Foto) Clujul ca la Viena? Adrian Dohotaru: Orașul e plin de locuințe sociale, 62 la sută din locuirea din Viena fiind subvenționată. Chiriile sunt reglementate, în unele locuri se plătește doar o zecime din venit pe chirii, iar media e la un sfert de venit. La Cluj, s-au dat doar ...” 4 (Foto) Clujul ca la Viena? Adrian Dohotaru: Orașul e plin de locuințe sociale, 62 la sută din locuirea din Viena fiind subvenționată. Chiriile sunt reglementate, în unele locuri se plătește doar o zecime din venit pe chirii, iar media e la un sfert de venit. La Cluj, s-au dat doar ...” 5

Văd locuri de joacă și terenuri de sport, grădini comunitare, o veveriță îmi străbate calea, semn că natura e atent echilibrată cu orașul. Alerg și absorb tot, de abia aștept conferința despre locuire accesibilă, păcat că sunt singurul politician român din 300 de participanți, că e nevoie de mai mulți ca să mișcăm lucrurile și la noi”.

error: Content is protected !!