Cluj. Ambiție. Pasaj subteran în Mărăşti, traversabil în 60 de secunde

Updated on decembrie 4, 2018 Zona sensului giratoriu din Mărăști se va schimba radical. Primăria pregătește construirea unui pasaj subteran pe unde vor trece mașinile, iar la suprafață va rămâne un spațiu pentru mijloacele de transport în comun, bicicliști și pietoni.

În această zonă se vor amenaja benzi dedicate pentru transport în comun, piste de biciclete, se vor planta arbori și se va extinde spațiul pietonal.

Cluj. Ambiție. Pasaj subteran în Mărăşti, traversabil în 60 de secunde 1

Momentan se lucrează la finalizarea studiului de fezabilitate, iar în ianuarie-februarie va intra în discuție în Consiliul Local.

“Luni, în cadrul Comisiei operative de circulație din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, am discutat variantele de pasaj din Mărăşti. Se avansează destul de repede pentru finalizarea studiului de fezabilitate, astfel încât în ianuarie, februarie 2019, cel târziu, să intre în Consiliul Local.

Pot să vă spun doar o concluzie: se propune ca pasajul să fie subteran, pe unde să intre şi să iasă maşinile, iar la suprafaţă să circule doar mijloacele de transport în comun, bicicliştii şi să fie spaţii deschise pentru pietoni”, a declarat Emil Boc, citat de Ziua de Cluj. 

În urma acestor lucrări timpul de traversare a sensului din Mărăști se va reduce de la 600 de secunde, cât este astăzi, la 60 de secunde.

Pasajul subteran din zona sensului giratoriu Mărăști va fi cuprins între Biserica Sf. Petru și podul Aurel Vlaicu, din zona cinematografului Mărăști.

error: Content is protected !!