Cluj. Protestatar amendat din nou de Jandarmerie. „Rusine jandarmeriei clujene pentru un gest inacceptabil! Subliniem ca suntem in Cluj, nu in Bucuresti, iar cetatenii nu vor …”

Updated on noiembrie 20, 2018 Profesorul clujean Dumitru Cornel Valcu a fost amendat cu 2000 lei pentru protestul din data de 28 octombrie.

„Am fost amendat din nou, acum pentru protestul din 28 octombrie, cu o sumă mai mare decât prima dată (2000, de data asta), presupun că pentru “recidivă”.

Cluj. Protestatar amendat din nou de Jandarmerie. „Rusine jandarmeriei clujene pentru un gest inacceptabil! Subliniem ca suntem in Cluj, nu in Bucuresti, iar cetatenii nu vor ...” 1

Slugarnică (faţă de vremelnicii guvernanţi), nedemnă (în raport cu propria misiune, stabilită prin lege), represivă şi laşă (în raport cu cetăţenii care îşi exercită dreptul constituţional la liberă exprimare) Jandarmerie Română, tocmai aţi transformat ceea ce era o chestiune de principii şi într-o problemă personală.

De aici înainte, un punct important, explicit pe agenda mea cetăţenească va fi militantismul pentru desfiinţarea sau, în cel mai rău caz, reorganizarea drastică a instituţiei pe care, atât de ruşinos, o reprezentaţi”, a scris Dumitru Cornel Vilcu pe Facebook.

Umbrela Anticorupție Cluj a reacționat la această măsură luată de Jandarmerie:

„Acum cateva ore, am fost informati ca profesorul clujean Dumitru Cornel Valcu a fost amendat cu 2000 lei pentru protestul din data de 28 octombrie. Rusine jandarmeriei clujene pentru un gest inacceptabil!

Nu exista nici o justificare pentru incalcarea dreptului la libera exprimare a unui cetatean. Cu atat mai mult cu cat aceste manifestatii s-au desfasurat ca de obicei intr-un mod civilizat. Subliniem ca suntem in Cluj, nu in Bucuresti, iar cetatenii nu vor tolera nici o forma de abuz de putere si reflexe represive din partea unor institutii publice.

Vom protesta ori de cate ori vom considera necesar si nu ne vom lasa niciodata intimidati!”

error: Content is protected !!