Cluj. Construcția viitorului cartier Borhanci blocată la București. Primarul Emil Boc: Primăria pregătește construcția unui mare cartier pe 75 de hectare, inclusiv cu posibilitatea de a concesiona parcele de teren, pentru a putea fi construit în regim privat, dar nu …”

Updated on noiembrie 24, 2018 Primarul Emil Boc a oferit câteva detalii despre stadiul în care se află viitorul cartier Borhanci. Din păcate acest proiect este blocat din cauza imposibilității de natura administrativă de a lărgi drumul.

Planurile Primăriei de construire a unui sens giratoriu și de extindere a străzii Brâncuși sunt blocate la București.

Cluj. Construcția viitorului cartier Borhanci blocată la București. Primarul Emil Boc: Primăria pregătește construcția unui mare cartier pe 75 de hectare, inclusiv cu posibilitatea de a concesiona parcele de teren, pentru a putea fi construit în regim privat, dar nu ...” 1

(foto arhiva)

„Cu cartierul Borhanci suntem în stand by, deoarece acolo primăria pregătește construcția unui mare cartier pe 75 de hectare, inclusiv cu posibilitatea de a concesiona parcele de teren, pentru a putea fi construit în regim privat, dar nu putem să mergem deocamdată mai departe, doar după ce deblocăm, pentru că ce putem face cu două benzi de circulație care sunt acolo, iar cartierul se va construi în continuare pe regula – 20 de minute de pers pe jos pentru utilitățile de bază.

Trebuie să ai creșă, grădiniță, școală, centru de cartier, bancă, utilitățile de bază, în cartier, la 20 de minute de mers pe jos, ca să elminăm traficul care nu este necesar, să nu vi dintr-un colț sau altul al orașului să duci copilul la creșă sau la școală”, a declarat primarul la postul radio RealitateaFM.

Terenul pe care se dorește lărgirea drumului și construirea unui sens giratoriu se află în administrarea USAMV, doar că ei nu sunt proprietari, ci statul, astfel că primăria nu poate investi acolo.

Există două variante, a anunțat viceprimarul Dan Tarcea, ori face USAMV această investiție, dar astăzi nu are acești bani să o facă, ori se realizeazăun parteneriat, dar pentru acest parteneriat este nevoie de avizul Guvernului și Parlamentului.

error: Content is protected !!