Cluj vs București. Elia I.: „Doamna Firea, sunt într-un oraș care își iubește primarul. Și îl respectă. Și îl salută cand îl vede, îi strânge mână. Nu îl huiduie la scena deschisă. Oamenii de aici se întreabă de ce ne place nouă, bucureștenilor, așa de mult Clujul. Uite un motiv:”

(Last Updated On: November 14, 2018)

Clujul este apreciat pentru modul cum gestionează transportul în comun. Bandă unică, autobuze electrice, auytobuze noi, autobuze pentru elevi. Nu este de mirare că Primăria Cluj-Napoca a primit zilele trecute Premiul de Excelență pentru Transport public și Mobilitate!!

Elia I.: „Doamna Firea, sunt într-un oraș care își iubește primarul. Și îl respectă. Și îl salută cand îl vede, îi strânge mână. Nu îl huiduie la scena deschisă.
Oamenii de aici se întreabă de ce ne place nouă, bucureștenilor, așa de mult Clujul.
Cluj vs București.  Elia I.: „Doamna Firea, sunt într-un oraș care își iubește primarul. Și îl respectă. Și îl salută cand îl vede, îi strânge mână. Nu îl huiduie la scena deschisă. Oamenii de aici se întreabă de ce ne place nouă, bucureștenilor, așa de mult Clujul. Uite un motiv:” 1

Cluj vs București.  Elia I.: „Doamna Firea, sunt într-un oraș care își iubește primarul. Și îl respectă. Și îl salută cand îl vede, îi strânge mână. Nu îl huiduie la scena deschisă. Oamenii de aici se întreabă de ce ne place nouă, bucureștenilor, așa de mult Clujul. Uite un motiv:” 2

Uite un motiv: aș da 2.50 lei pentru o călătorie cu troleul, dacă troleul ar avea bandă separată, doamna Firea..”

 

Emil Boc: „Primăria Cluj-Napoca: Premiul de Excelență pentru Transport public și Mobilitate!! În cadrul Galei Asociațiilor Municipiilor din România desfășurată la Ateneul Român, Primăria Cluj-Napoca a câștigat premiul de Excelență în sistemul de transport public și mobilitate.

Acest premiu reflectă preocuparea municipalității pentru îmbunătățirea transportului în comun din Cluj-Napoca, consolidarea de surse de finanțare pentru investiții semnificative în sector, utilizarea noilor tehnologii, siguranța călătorilor și creșterea standardelor în ceea ce privește mobilitatea urbană în general.

Municipiul Cluj-Napoca este primul din țară în care circulă autobuze electrice în sistemul de transport public. 11 astfel de vehicule sunt acum în circulație, urmând a fi achiziționate alte 30 autobuze electrice, cu fonduri europene. În prezent, 1/3 din flota de transport public este nepoluantă.

În dezvoltarea sistemului de transport în comun, am ţinut întotdeauna cont de nevoile cetăţenilor, principiu care rămâne baza colaborării dintre municipalitate şi Compania de Transport Public Cluj-Napoca. Vom continua să testăm noi rute, acolo unde este nevoie; să sprijinim iniţiativele cetăţeneşti ce vizează mobilitatea urbană sustenabilă, vom continua procesul de înnoire a parcului auto, precum şi alte măsuri pentru asigurarea celor mai bune condiţii de deplasare în oraș, pentru toţi cei care locuiesc, lucrează ori vizitează Cluj-Napoca.

Mulțumesc clujenilor și tuturor colegilor care au facut posibila această reușită!

Vezi aici Video:

Anul trecut Primăria Cluj-Napoca a câștigat Premiul pentru Excelență în Digitalizare, fiind primul oraș din România care a implementat proceduri digitale în emiterea certificatelor de urbanism și a altor avize și acorduri din domeniul administrației publice. De asemenea, Primăria Cluj-Napoca a fost prima administrație din România care a implementat procesul de Bugetare participativa online, proces urmat acum și de alte primării din țară.