400 de elevi din Cluj vor merge cu Trenul Unirii la Alba Iulia pentru Ziua Națională a României, 1 Decembrie

Updated on noiembrie 13, 2018 400 de elevi si profesori din Cluj vor merge de Ziua Nationala la Alba Iulia, cu ”Trenul Unirii”. Inspectoratul Scolar Judetean Cluj a inchiriat deja garniturile de tren care vor fi impodobite cu steaguri si cu mesaje legate de Unire.

Pe traseu, la Teius, va fi depusa o coroana de flori la placa amplasata in memoria unui taran din comuna Iara, judetul Cluj, impuscat in 30 noiembrie 1918 in timp ce ducea steagul tricolor la manifestarile de la Alba Iulia, informează mediafax.ro.

400 de elevi din Cluj vor merge cu Trenul Unirii la Alba Iulia pentru Ziua Națională a României, 1 Decembrie 1

„ISJ Cluj organizeaza de Centenar un proiect inedit intitulat «Trenul Unirii» care se va desfasura in ziua de 1 decembrie si la care vor participa 400 de elevi si profesori din licee clujene. Astfel, am inchiriat doua garnituri de tren de la un operator privat, una va pleca de la Dej – Gherla, iar cealalta din Cluj-Napoca, vor trece prin Campia Turzii si Teius si vor ajunge la Alba Iulia in jurul orei 10.00, unde vor participa la manifestarile oficiale organizate pentru sarbatorirea Zilei Nationale a Romaniei. Cele doua garnituri vor fi pavoazate cu steaguri tricolore si cu mesaje privind Unirea de la 1 decembrie.

La Teius va fi depusa o coroana de flori la placa amplasata in memoria unui taran din comuna Iara, judetul Cluj, Ion Arion, care a fost impuscat in 30 noiembrie 1918 de autoritatile vremii care se opuneau unirii in timp ce ducea steagul tricolor la manifestarile de la Alba Iulia”, a spus Valentin Cuibus, seful ISJ Cluj.

La plecarea spre Alba Iulia, pe peronul Garii Mici din Cluj-Napoca va avea o festivitate, la care va fi invitat Mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicut, pentru a oficia o slujba religioasa, iar in cadrul evenimentului vor fi intonate cantece patriotice.

error: Content is protected !!