Cluj. „Salvati Liceul Economic”. Poate îmi explicā cineva cum va rezolva comasarea celor douā licee problema promovabilitātii mici la bacalaureat a elevilor de la Colegiul Tehnic Napoca. Si ce se întâmplā cu …”

Updated on noiembrie 13, 2018 Părinții Liceului Economic din Cluj au creat o petiție priun care vor să sensibilizeze autorităție în urma scandalului iscat de comasarea cu Liceul Napoca, un liceu cu profil tehnologic.

Petiție online: „Liceul Economic din Cluj Napoca, actualul Colegiul Economic Iulian Pop, cu o vechime de 97 ani, risca sa isi piarda identitatea si sa fie oprit din evolutia sa, de mult discutata comasare cu Liceul Napoca, un liceu cu profil tehnologic. Pentru a putea face o comparatie, promovabilitatea la bacalaureat al elevilor Colegiului Economic Iulian Pop, este de 96,49%, iar a elevilor Liceului Napoca este de 41,37%.

Cluj. „Salvati Liceul Economic”. Poate îmi explicā cineva cum va rezolva comasarea celor douā licee problema promovabilitātii mici la bacalaureat a elevilor de la Colegiul Tehnic Napoca. Si ce se întâmplā cu ...” 1

Petiția poate fi semnată aici Salvati Liceul Economic din Cluj Napoca

Motivul declarat al acestei comasari, este dezvoltarea Colegiului Economic, ceea ce ni se pare, cel putin, o gluma.

Noi, parintii elevilor Colegiului Iulian Pop, consideram ca dezvoltarea si sustinerea performantei elevilor si liceului ar putea fi facuta prin cresterea numarului de clase (concurenta pentru ocuparea locurilor in clasa a IX-a fiind notabila), traditia acestui liceu trebuie dusa mai departe, trebuie incurajata si sustinuta.

Performanta nu poate fi obtinuta facand medie intre 2 licee cu rezultate scolare diferite, facand medie intre promovabilitate de 96,49% si 41,37%, astfel se incurajeaza mediocritatea, nicidecum performanta.

Noi, parintii elevilor Colegiului Iulian Pop solicitam sustinerea opiniei publice pentru a opri demersurile oricaror institutii ale statului in ceea ce privesc orice intentii de comasare ale institutiei de invatamant, dorim incurajarea performantei acestui colegiu, o institutie reprezentativa a municipiului Cluj Napoca.

Va rugam sa ne sustineti in demersul nostru, sa semnati aceasta petitie si sa o distribuiti, astfel incat sa adunam cat mai multe semnaturi sa reusim sa atragem atentia autoritatilor asupra acestei situatii”.

Anca Rus: „Poate îmi explicā cineva cum va rezolva comasarea celor douā licee problema promovabilitātii mici la bacalaureat a elevilor de la Colegiul Tehnic Napoca. Si ce se întâmplā cu normele profesorilor care predau în cele douā institutii?

Vor fi disponibilizati oameni? Nu e treaba asta un fel de a ascunde realitatea sub pres? Nu ar trebui sā fie atacat fondul problemei, nivelul slab al elevilor care intrā la Colegiul Napoca si, poate, abordarea nepotrivitā a procesului educational de acolo, neadaptatā la aceastā stare de fapt?

Nu ar trebui gāsite solutii ca aceastā realitate sā se schimbe, nu doar tabla cu numele institutiei de învātāmânt de la intrare? Sau, de fapt, aceastā comasare ascunde altā realitate, mai durā, incapacitatea ministerului de a sustine financiar toate institutiile pe care le are în prezent în subordine? Tare mā tem cā sunt mai multe bube pe organismul āsta bolnav.

error: Content is protected !!