La Cluj s-a dechis a doua bancă de alimente din România care vine în ajutorul copiilor cu dizabilităţi sau cu risc de abandon şcolar, tinerilor cu dizabilităţi, bătrânilor nevoiaşi etc.

Updated on noiembrie 5, 2018 A doua bancă de alimente din România a fost lansată, săptămâna aceasta, la Cluj-Napoca.

După un program pilot de aproape şapte luni, prin care au fost salvate aproximativ şapte tone de mâncare, Banca de Alimente din Cluj şi-a început oficial activitatea de recuperare sistematică, imediată, a produselor alimentare comestibile şi non alimentare, care, din diverse motive, şi-au pierdut valoarea economică de piaţă şi redistribuirea acestora persoanelor aflate în dificultate, care nu au putere de cumpărare, scrie mediafax.ro.

La Cluj s-a dechis a doua bancă de alimente din România care vine în ajutorul copiilor cu dizabilităţi sau cu risc de abandon şcolar, tinerilor cu dizabilităţi, bătrânilor nevoiaşi etc. 1

Organizaţia colectează şi livrează gratuit alimente şi produse igienico-sanitare pentru uz personal pentru copii şi adulţi, organizaţiilor guvernamentale care acordă servicii de asistenţă socială unor categorii diverse de grupuri vulnerabile: copiilor cu dizabilităţi sau cu risc de abandon şcolar, tinerilor cu dizabilităţi, bătrânilor nevoiaşi, fetelor mamă, femeilor maltratate, familiilor monoparentale sau numeroase, familiilor defavorizate, imigranţilor, sinistraţilor etc.

Pot dona produse alimentare şi non-alimentare toţi producătorii agroalimentari, distribuitorii din lanţul logistic, hipermarketurile şi supermarketurile, magazinele alimentare, cantinele, restaurantele şi hotelurile care au surplusuri alimentare.

„Băncile de alimente sunt deschise tuturor actorilor din retail şi nu numai, iar pe această cale lansăm o invitaţie către cât mai mulţi agenţi economici pentru a contribui la misiunea acestora prin donarea de produse sau susţinerea financiară”, a spus Cristina Hanganu, directorul de Comunicare şi CSR al Lidl România.

Banca de Alimente din Cluj este cel de-al doilea asemenea proiect din România, după Banca pentru Colectarea şi Distribuţia Alimentelor din Bucureşti, inaugurată în 2016.

Noua bancă de alimente a fost fondată de către Junior Chamber International (JCI), prin proiectul Food Waste Combat, cu susţinerea Lidl România, devenind funcţională de marţi, 30 octombrie.

error: Content is protected !!