Dan G.: „In gara din Cluj exista un tonomat de carti. Bagi banu, pica cartea. Ca o fanta de portocale. Ce surprinde e numărul mare (6 din 25) de cărți de filozofie. Cărți serioase. Atât de serioase încât …”

Updated on octombrie 26, 2018 Călătorii CFR sunt invitați să cumpere cărți de la un automat amplasat în Gară. Dar ce cărți ar trebui vândute? Sunt bune cele filozofice?

Dan G.: „In gara din Cluj exista un tonomat de carti. Bagi banu, pica cartea. Ca o fanta de portocale. Sunt doar 25 de titluri eligibile. Câteva romane siropoase, nişte ezoterism, un sudoku.
Dan G.: „In gara din Cluj exista un tonomat de carti. Bagi banu, pica cartea. Ca o fanta de portocale. Ce surprinde e numărul mare (6 din 25) de cărți de filozofie. Cărți serioase. Atât de serioase încât ...” 1

Ce surprinde e numărul mare (6 din 25) de cărți de filozofie. Cărți serioase. Atât de serioase încât nici eu nu îmi pierd vremea cu aşa ceva. Montesquieu, Despre spiritul legilor. Schopenhauer, Fundamentele moralei. Thomas Morus, Utopia. John Locke, Al doilea tratat despre guvernământul civil. Kant, Metafizica moravurilor. Schopenhauer.

Arta de a fi fericit (asta aproape ca intra la filozofie practica, am citit-o, treaca mearga). Mie imi pare exagerat, cine vinde aşa ceva într-o gară,e dus cu pluta, sfidează orice lege a pieței,a cererii şi a ofertei.

E totuşi o gară, nu e biblioteca lui Patapievici!”

error: Content is protected !!