Consiliul Judeţean Cluj a premiat elevii și profesorii de elită ai județului. ,,Suma consistentă de bani pe care am alocat-o și în acest an din bugetul județului Cluj, circa un …”

Updated on octombrie 9, 2018 Consiliul Judeţean Cluj, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, a premiat miercuri, 3 octombrie 2018, respectiv vineri, 5 octombrie 2018, în cadrul Galei Excelenței în Educație 2018, elevii și profesorii clujeni care au obținut rezultate remarcabile la olimpiadele și concursurile școlare pe discipline, din domeniile teoretic și special, precum și unitățile școlare cu performanțe deosebite.

,,Suma consistentă de bani pe care am alocat-o și în acest an din bugetul județului Cluj, circa un sfert de milion de lei, reconfirmă importanța aparte pe care o acordăm elitelor educaționale clujene. Rezultatele remarcabile obținute de acești copii mi-au întărit convingerea că performanța și meritele trebuie recunoscute și recompensate la adevărata lor valoare”, a declarat președintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

Consiliul Judeţean Cluj a premiat elevii și profesorii de elită ai județului. ,,Suma consistentă de bani pe care am alocat-o și în acest an din bugetul județului Cluj, circa un ...” 1

Astfel, în cadrul ceremoniei de miercuri, 3 octombrie, au fost acordate premii pentru cinci unități școlare care au obținut, prin intermediul elevilor și profesorilor lor, performanțe deosebite la competițiile educaționale desfășurate în cursul anului școlar anterior, șapte premii pentru profesori debutanți care au obținut media 10 la examenul național de definitivare în învățământ 2018, iar un număr de zece cadre didactice care au promovat examenul național de titularizare 2018 au fost și ele recompensate.

Totodată, pentru premiul obținut în cadrul Concursului național de cultură și civilizație în România au fost acordate premii constând în bani pentru trei elevi și un profesor preparator. Pentru premiile obținute la olimpiadele naționale și internaționale au fost acordate un număr de 26 de premii I, 26 de premii II, 13 premii III, respectiv 60 de mențiuni. De asemenea, nouă premii au fost acordate pentru participare în lot lărgit în cadrul diferitelor competiții.

Tot în cadrul primei părți a Galei Excelenței în Educație 2018, au fost recompensați și elevi din învățământul special, precum și profesori din cadrul școlilor dedicate persoanelor cu cerințe speciale. Astfel, s-au acordat trei premii I, un premiu II, două premii III și șapte mențiuni pentru rezultatele deosebite ale elevilor, iar 11 cadre didactice au obținut recompense pentru activitatea deosebită derulată în anul școlar precedent.

Pentru participarea și rezultatele remarcabile obținute în cadrul olimpiadelor internaționale au fost premiați șase profesori, iar 120 de premii au fost acordate cadrelor didactice care au concurat în cadrul olimpiadelor naționale. Valoarea totală a premiilor acordate atât profesorilor, cât și elevilor, în cadrul Galei de miercuri, 3 octombrie 2018, a fost de 155.850 de lei, sumă acordată din bugetul propriu al Consiliului Județean Cluj.

Festivitatea desfășurată miercuri a fost urmată de una similară ce a avut loc în data de vineri, 5 octombrie 2018, tot în sala Auditorium Maximum a Universității Babeș-Bolyai, când au fost premiați alți elevi și profesori de elită din cadrul unor unități de învățământ clujene. Astfel, au fost acordate 26 de premii I, 20 de premii II, 28 de premii III, precum și 24 de mențiuni pentru elevii care au concurat și au obținut locuri fruntașe în cadrul olimpiadelor naționale. De asemenea, 74 de premii au fost înmânate profesorilor cu rezultate în cadrul olimpiadelor naționale, iar un profesor pensionar a fost și el recompensat pentru activitatea deosebită derulată pe parcursul carierei sale.

În cadrul Galei Excelenței în Educație 2018 au fost premiați un număr total de 150 de elevi și 153 de cadre didactice, valoarea totală a premiilor fiind de 246.745,32 de lei.

error: Content is protected !!