Cluj. FELICITĂRI! Adrian Șulcă de la ”U”-CSM Cluj, medalie de aur pentru România la Jocurile Olimpice de Tineret

Updated on octombrie 9, 2018 Performanță excepțională pentru sportivul Adrian Șulcă, legitimat la ”U”-CSM Cluj. A cucerit medalia de aur la a Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires.

Judokanul universitar a devenit campion olimpic la judo, categoria -81 kg, după ce a trecut în finală de cehul Martin Bezdek, prin ippon, potrivit u-cluj.ro.

Cluj. FELICITĂRI! Adrian Șulcă de la ”U”-CSM Cluj, medalie de aur pentru România la Jocurile Olimpice de Tineret 1

În lupta pentru aurul olimpic, Șulcă a trecut pe rând de neozeelandezul Rihari Iki, austriacul Rhys Allan, în semifinale de Alex Barto din Slovacia, iar în mai puțin de un minut s-a impus prin ippon în finala cu Martin Bezdek din Cehia.

Aceasta este prima medalie de aur, iar Șulcă este primul campion olimpic din istoria sportului clujean.

Legitimat la „U’ CSM Cluj-Napoca, Adrian Șulcă a obținut, conform cosr.ro, în 2016 primul rezultat de marcă al carierei – medalia de argint la Campionatele Nationale U 18 de la Mureșag, în limitele categoriei 66 kg, medalie pe care a transformat-o în aur la CN din 2017 șși 2018, la categoria 66 kg, respectiv 73 kg.

În 2018 a obținut cea dintâi performanță notabilă la seniori, în limitele categoriei 73 kg – medalia de bronz, la CN de la Cluj Napoca. În Cupele Europene ale cadeților, a urcat de două ori pe prima treaptă a podiumului, în 2017, la 66 kg, și în 2018, la 73 kg, în etapele care au avut loc la Zagreb;

a cucerit de patru ori medalii de argint – în 2017 la Ploiești, la 66 kg, și în 2018, la Follonica (Italia), Cluj Napoca, Bielsko Biala (Plonia), la 73 kg; a obținut trei medalii de bronz – în 2017 la Teplice (Cehia), la 66 kg și în 2018, la 73 kg, la Gyor (Ungaria) și Berlin (Germania).

La Campionatele Europene rezervate cadeților, care au avut loc la Sarajevo, în Bosnia şi Hertegovina, a cucerit medalia de  bronz, în limitele categoriei 73 kg.

error: Content is protected !!