Cluj. 2.700 de studenţi străini în 2018. „Nu cunosc limba, însă când am ajuns aici şi am văzut ce frumos e şi cât de prietenoşi sunt oamenii, temerile mi-au dispărut. Nu cred că România este scumpă, dacă e să compar cu Franța. Aici plătesc pe chiria unui apartament …”

Updated on octombrie 2, 2018 Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj-Napoca atrage în continuare un număr mare de studenți străini.

Doar în acest an la UMF s-au înscris peste 2700 de studenți străini, cei mai mulți din Germania. Numărul mare de studenți străini care vor să vină la Cluj a determinat conducerea universității să suplimenteze cursurile în limba franceză cu 40 de locuri.

Cluj. 2.700 de studenţi străini în 2018. „Nu cunosc limba, însă când am ajuns aici şi am văzut ce frumos e şi cât de prietenoşi sunt oamenii, temerile mi-au dispărut. Nu cred că România este scumpă, dacă e să compar cu Franța. Aici plătesc pe chiria unui apartament ...” 1

(foto arhiva)

Frederique, studentă din Franţa: „Nu cunosc limba, însă când am ajuns aici şi am văzut ce frumos e şi cât de prietenoşi sunt oamenii, temerile mi-au dispărut. Nu cred că România este scumpă, dacă e să compar cu Franța. Aici plătesc pe chiria unui apartament mare, echipat complet şi foarte frumos, 700 de euro, bani pe care îi împart cu încă o colegă.”

Pentru a se adapta cât mai uşor în oraş, tinerii beneficiază de seminarii de cunoaştere a zonei şi diverse aplicaţii mobile, informează stirileprotv.ro.

Anca Buzoianu, decan UMF: „Le punem la dispoziţie ghidul studentului internaţional şi o aplicaţie mobilă infoutil, prin care primesc în trei limbi toate informaţiile, de la cum să ajungă la un amfiteatru până la cum să îşi resolve problemele dentare.”

error: Content is protected !!