Metrou la Cluj. Emil Boc: „Noi avem o rută la Cluj, Florești-Cluj, care este mai aglomerată decât intrarea în București din Otopeni. 72.000 de mașini intră și ies zilnic pe această rută din Cluj Napoca. Din această perspectivă suntem obligați să …”

Updated on iulie 31, 2018 Pare greu de crezut că un primar din România face un proiect pentru 20 de ani. Cei de la Brașov încearcă ceva asemănător, dar la ei este chinuială, se chinuie săracii de 15 ani să-și facă aeroport dar până acum au doar vinovați.
Primarul Emil Boc este hotărât să îneapă un proiect decisiv pentru Cluj: metroul. Rămâne pentru următorii primari să continue proiectul.

Invitat la emisiunea Serviciul de Noapte, realizată de Maria Țoghină, de la Radio România Actualități, Primarul Emil Boc a spus că societatea își schimbă preferințele inclusiv în privința transportului.

Metrou la Cluj. Emil Boc: „Noi avem o rută la Cluj, Florești-Cluj, care este mai aglomerată decât intrarea în București din Otopeni. 72.000 de mașini intră și ies zilnic pe această rută din Cluj Napoca. Din această perspectivă suntem obligați să ...” 1

Problema traficului aglomerat din Cluj Napoca ar putea fi rezolvată odată cu introducerea metroului, dar peste 20 de ani, a spus edilul municipiului Emil Boc.

Emil Boc, citat de Radio Cluj: Perioada în care aveam un om – o mașină se apropie de sfârșit, și în România și în Cluj Napoca, și în Europa. Nu vom mai putea trăi cu aceeași mentalitate. Încetu’ cu încetu’, lumea pleacă spre un alt concept de mobilitate alternativă, care presupune spații pietonale, biciclete, piste de biciclete, transport cu mobilitate la comandă, adică să poți avea un tichet, cu care să poți merge cu transportul în comun, să poți să împărți o mașină cu cineva, după aceea să te duci cu bicicleta, să mergi pe jos…, să nu mai fii dependent numai de mașină

Realizăm un studiu de prefezabilitate pentru a introduce metroul la Cluj în următorii 20 de ani. Clujul este construit pe axa E-V, noi avem o rută la Cluj, Florești-Cluj, care este mai aglomerată decât intrarea în București din Otopeni.

72.000 de mașini intră și ies zilnic pe această rută din Cluj Napoca. Din această perspectivă suntem obligați să venim cu soluții care să țină cont de prezent dar mai ales de viitor. Peste 20 de ani Clujul va avea între 800.000, 1 milion de oameni.

De la intrarea în Cluj, de la Florești și până la aeroport sunt 16 km. Dacă acolo am reuși să avem un metrou, ce ușor s-ar putea circula în municipiul Cluj Napoca și ce bine ai putea să susții politicile de mobilitate urbană alternativă.

Primarul Emil Boc a vorbit și despre festivalul UNTOLD, care începe peste două zile la Cluj Napoca. Cel mai așteptat artist este Armin van Buuren, despre care edilul a spus că este preferatul său de la această ediție.

Vezi aici Video:

Revenim cu detalii!

error: Content is protected !!