(Foto) Clujul se face și mai frumos! Pe strada Regele Ferdinand, spațiu pietonal (public) generos, piste de biciclete și mai mulți arbori plantați!

Updated on iulie 18, 2018 Patru străzi din zona centrală a orașului vor fi modernizate. Este vorba de străzile Regele Ferdinand, Tipografiei, Sextil Pușcariu și Emile Zola.

Acestea vor fi reamenajate oferin un  spațiu pietonal (public) generos, piste de biciclete și mai mulți arbori plantați!

(Foto) Clujul se face și mai frumos! Pe strada Regele Ferdinand, spațiu pietonal (public) generos, piste de biciclete și mai mulți arbori plantați! 1 (Foto) Clujul se face și mai frumos! Pe strada Regele Ferdinand, spațiu pietonal (public) generos, piste de biciclete și mai mulți arbori plantați! 2

În cadrul unei dezbateri deschise care a avut loc ieri în cadrul Centrului de Inovare și Imaginație Civică (CIIC), la clădirea Casino din Parcul Central “Simion Bărnuțiu” au fost prezentate propunerile de proiecte pentru reamenajarea acestor străzi venite din partea Asiza Birou de Arhitectură.

Proiectele propun creșterea spațiului pietonal, modernizarea iluminatului public cu tehnologie led, plantarea unor aliniamente de arbori, infrastructură pentru biciclete și spații pentru terase.

(Foto) Clujul se face și mai frumos! Pe strada Regele Ferdinand, spațiu pietonal (public) generos, piste de biciclete și mai mulți arbori plantați! 3 (Foto) Clujul se face și mai frumos! Pe strada Regele Ferdinand, spațiu pietonal (public) generos, piste de biciclete și mai mulți arbori plantați! 4

La întâlnirile CIIC anterioare au mai fost supuse dezbaterii publice proiecte precum Parcul Feroviarilor, Rethinking Someș pentru reamenajarea malurilor Someșului și dezvoltarea zonelor adiacente râului, reamenajarea Pieței Lucian Blaga, străzii Napoca, variante proiecte de pietonalizare și alte propuneri pentru o dezvoltare urbană sustenabilă a Clujului.

Centrul de Inovare și Imaginație Civică (CIIC) este un laborator de idei, permanent, în care se dezvoltă și se testează diferitele forme de colaborare între actorii din oraș, cu scopul de a încuraja participarea clujenilor la viața orașului și de a promova discuții privind proiectele de dezvoltare urbană.

(Foto) Clujul se face și mai frumos! Pe strada Regele Ferdinand, spațiu pietonal (public) generos, piste de biciclete și mai mulți arbori plantați! 5 (Foto) Clujul se face și mai frumos! Pe strada Regele Ferdinand, spațiu pietonal (public) generos, piste de biciclete și mai mulți arbori plantați! 6

Pentru mai multe informații, dar și pentru a transmite idei sau propuneri, publicul poate utiliza adresa de e-mail imaginatiecivica@primariaclujnapoca.ro sau pagina de Facebook http\://facebook.com/PrimariaClujNapocaRomania.

error: Content is protected !!