(Foto) Clujul cumpără 50 de troleibuze noi de la Solaris. Cum arată

Updated on iulie 12, 2018 Clujul va cumpăra 50 de troleibuze noi de la firma poloneză Solaris după ce la licitația organizată de Primărie s-a înscris doar această companie. Cele 50 de troleibuze noi vor costa aproximativ 123 de milioane de lei.

Solaris Bus & Coach a depus până la termenul limită de 9 iulie singura ofertă la licitația pentru achiziţia 50 de troleibuze noi de 18 metri, lansată în luna mai de Primăria Cluj Napoca, conform datelor din noul Sistem Electronic de Achiziţii Pubice (SICAP), informează economica.net.

(Foto) Clujul cumpără 50 de troleibuze noi de la Solaris. Cum arată 1 (Foto) Clujul cumpără 50 de troleibuze noi de la Solaris. Cum arată 2

În prezent oferta se află în evaluare, etapă programată pentru finalizare până la 31 decembrie 2018.

Municipalitatea a decis să scoată la licitaţie contracte-cadru pentru troleibuze și tramvaie și să cumpere cât mai multe, încercând să profite de pașii greșiți ai altor administrații locale în ceea ce priveşte atragerea de fonduri europene. Mijloacele de transport ecologice sunt eligibile pe axa 4.1 a Programul Operaţional Regional.

(Foto) Clujul cumpără 50 de troleibuze noi de la Solaris. Cum arată 3 (Foto) Clujul cumpără 50 de troleibuze noi de la Solaris. Cum arată 4 (Foto) Clujul cumpără 50 de troleibuze noi de la Solaris. Cum arată 5 (Foto) Clujul cumpără 50 de troleibuze noi de la Solaris. Cum arată 6

Bugetul repartizat polului Cluj-Napoca prin Axa 4 a Programului Operational Regional 2014-2020 – Dezvoltare Urbana Durabila – este de 45,2 milioane de euro. Din aceasta suma, 36,7 milioane de euro ar urma sa fie investiti in mobilitate urbana, mai exact in achizitia de mijloace electrice de transport in comun. Suma va fi suplimentata, intr-o prima fază, cu 50%, sustine Ovidiu Cîmpean, directorul Directiei de dezvoltare locala si management de proiecte a Primariei.

error: Content is protected !!