Cluj. Aventurile unui bicliclist plecat de la Bucureşti spre Cluj în scop caritabil: „Când oglinda unui bemevist te gâdilă pe antebraț…Până în Turda tot așa a fost, nici nu mai știu de câte ori era să fiu spulberat de câte un șofer sau nimicit de câte un camion și am înjurat ieri cât pentru tot restul anului. Deși mai erau 30km, m-am …”

Updated on iunie 2, 2018 Un bucureștean a povestit pe Facebook peripețiile prin care a trecut după ce a plecat de la București la Cluj pe bicicletă. Prin această acțiune dorește să popularizeze Teach Bike Challenge care se adresează pasionaților de ciclism şi amatori sau profesionişti, dar şi tuturor celor care doresc să contribuie la construirea unui viitor mai bun pentru ei și copiii lor, investind în educație.

Pe Facebook, Radu Dan a scris: „Sunt puține momente în care merită să-ți riști viața, iar aseară n-a fost unul din ele.
Când oglinda unui bemevist te gâdilă pe antebraț, shit’s hitting the fan.

Cluj. Aventurile unui bicliclist plecat de la Bucureşti spre Cluj în scop caritabil: „Când oglinda unui bemevist te gâdilă pe antebraț...Până în Turda tot așa a fost, nici nu mai știu de câte ori era să fiu spulberat de câte un șofer sau nimicit de câte un camion și am înjurat ieri cât pentru tot restul anului. Deși mai erau 30km, m-am ...” 1

Am pornit ieri noapte in jur de 01:00, iar până în Ploiești toți șoferii m-au depășit pe banda 2, ceea ce am apreciat, la ce bezna e prin sătucele alea.
Din Ploiești a început să fie mai dubios, așa că am oprit înainte de Comarnic să aștept soarele si lumina. Aveam o medie de 31.8km/h.

Totul a mers bine până in Brașov unde am rămas cu o medie de 28.6 parcă și am oprit undeva înainte de urcarea spre Hochiz, să mănânc. Cum am pus piciorul jos, roata spate a zis ‘pfsssssst, vezi că tocmai am făcut până’.
Aveam o cameră de schimb, dar voiam să o repar pe cea spartă iar adezivul din kitul de pană s-a evaporat. Avea jumate de an, ce-i drept.
M-am intors un kilometru la o vulcanizare. Oamenii foarte de treabă, m-au întrebat de unde vin, unde ma duc, le-am zis de campanie si erau numai un zâmbet. Mi-au făcut și mie ziua.

Totul bine până în Sighișoara, unde eram fericit cu media mea, însă de acolo șoferii s-au schimbat și au început să zboare camioanele pe langa mine.
Fizic mă simțeam bine; mă durea gâtul și spatele puțin, normal că eram și obosit, dar nu ca anul trecut.

Din Acățari și până în Ungheni am început să simt puțină durere în genunchi, cel mai probabil din cauza calității drumului, drumuri uitate de primarii satelor de pe acolo, iar când am ieșit pe DN in Ungheni, all hell broke loose.
Parcă se strică oamenii la cap de acolo, drumul e ca după război, iar șoferii nu înțeleg deloc, dar deloc, riscul pe care îl crează ajungând cu 5 minute mai devreme acasă, eventual cât să-și desfacă șireturile.

Până în Turda tot așa a fost, nici nu mai știu de câte ori era să fiu spulberat de câte un șofer sau nimicit de câte un camion și am înjurat ieri cât pentru tot restul anului.

Deși mai erau 30km, m-am frământat mult timp ca să-mi dau seama dacă merită, dar răspunsul meu va fi tot timpul ‘nu’.

Sunt fericit cu ce am făcut, mi-am împins psihicul și fizicul unde n-au mai fost până acum, dar e timpul pentru alte provocări.

Aș fi și mai fericit dacă am strânge toți banii pentru campanie, așa că vă rog să mai dați un share, spread the word.

Mulțumesc tuturor celor care mi-au fost aproape și m-au urmărit!”

Ce se întâmplă în proiect?

– Completezi formularul de înscriere
– Devii fundraiser sportiv Teach for Romania
– Derulezi prima ta campanie de fundraising pentru educaţie pe Galantom
– 15 şi 17 iunie: tură cu bicicleta Braşov-Făgăraş
– 16 iunie: super eveniment de comunitate la Cetatea Făgăraş – citeşte mai multe pe site

Dacă îţi doreşti o adevărată provocare de fundraising şi anduranţă, există şi posibilitatea de a te înscrie în echipă de 2 persoane.

Parteneri: Romanian American Foundation, Autonom Rent a Car, 7card, Spokes – The Friendly Bike Shop, Quest Mission Epic Escape Rooms, Bright, Cetatea Făgăraşului, Galantom, Mediacom, GroupM, Mindshare, Wavemaker, Freerider, Salonul Bicicletei, România Pozitivă.

Date de contact:

Website: http://teachbikechallenge.ro
e-mail: teachbikechallenge@teachforromania.ro

error: Content is protected !!