Cluj vs București. Daniel Mihis: „Ce ți-i și cu clujenii ăștia: blochează ditamai orașu’, umblă prin cartiere și urlă din toți plămânii, da’ lumea care nu coboară le face cu mâna, polițiștii le zâmbesc, șoferii claxonează de încurajare, iar jandarii …”

(Last Updated On: June 26, 2018)

Clujenii nu renunță la proteste. Aproximativ 400 de oameni au cerut demisia guvernului și alegeri anticipate, luni seara. Mai mulți clujeni și-au instalat corturi în Piața Unirii. Lucrul pe care l-au remarcat toți este lipsa agresivității jandarmilor la adresa protestatarilor din Cluj. Nu i-au luat la ciomăgială ca la București.

Pe Facebook, Daniel Mihis a scris: „ ce ți-i și cu clujenii ăștia: blochează ditamai orașu’, umblă prin cartiere și urlă din toți plămânii, da’ lumea care nu coboară le face cu mâna, polițiștii le zâmbesc, șoferii claxonează de încurajare, iar jandarii se poartă cu mănuși fiindcă p-aci nu-și permit abuzuri.Cluj vs București. Daniel Mihis: „Ce ți-i și cu clujenii ăștia: blochează ditamai orașu', umblă prin cartiere și urlă din toți plămânii, da' lumea care nu coboară le face cu mâna, polițiștii le zâmbesc, șoferii claxonează de încurajare, iar jandarii ...” 1

ciuma roșie, cel mai ieftin abonament de mers la sală”.

Umbrela Anticorupție Cluj: Nu plecăm până nu suntem ascultați!  SOLIDARITATE! Hai în stradă!

După 600.000 de oameni în stradă în 2017 și alte zeci și sute de mii ieșiți anul acesta, infractorul suprem dorește să “reînvie” fatidica OUG 13. A cerut scuze infractorilor încarcerați în penitenciare că nu au mai multe drepturi decât cei care respectă legile țării.

Oamenilor cinstiți nu le va cere vreodată iertare, fiindcă nu poate înțelege cum poate cineva să aibă o viață prosperă în timp ce îi respectă pe ceilalți. Dar noi înțelegem și știm că fără un stat corect, viețile noastre sunt la mila infractorilor!

Ce vrea Dragnea acum:
• Impunerea unui prag de 200.000 de euro și scăderea limitelor pedepsei, de la 2 la 7 ani cât este în prezent, la 1 – 5 ani.

Codul penal va intra în dezbaterea comisiei speciale condusă de nimeni altul decât obedientul Florin Iordache, fostul artizan al Ordonanței de Urgență 13.

Reamintim că Liviu Dragnea a fost condamnat pe 21 iunie, în primă instanță, la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu.

Când ieșim? În fiecare zi, până ne atingem scopul.

Cine vine? TU. Nu “opoziţia”, nu “Europa”, nu “Preşedintele”, nu “Dumnezeu”. Dacă tu nu te mişti, să nu spui pe urmă că alţii au fost de vină.

Cu cine? Cu familia, cu prietenii, cu vecinii, cunoscuţii, cu fiecare om la care te poţi gândi şi pe care îl poţi aborda. Cu toţi cei din lista ta de telefon. Cu toţi cei din lista ta de mail. Pune mâna şi sună. Pune mâna şi scrie. Ridică vocea şi strigă. Altă opţiune nu mai e.

Cum? Cu toată luciditatea, dar şi cu toată furia din lume. Cu toată demnitatea de care mai eşti în stare. Cu toată grija faţă de tot ceea ce şi toţi cei care îţi sunt preţioşi. Fără clintire. Fără ezitare.
Până când trebuie. Până cădem toţi sau cad ei de la putere.
Până la capăt, al nostru sau al lor. – via Dumitru Valcu

Pe cei care vor să se alăture protestatarilor care au rămas cu corturile în centrul Clujului 24/24, îi invităm în acest grup: https://www.facebook.com/groups/231989700741654/Nu plecăm până nu pleacă penalul #1 din Parlament!
Ne vedem în stradă!

Nu acceptăm ca infractorii cu două condamnări penale să își dea singuri legi pentru a scăpa de condamnări. Toți suntem egali în fața legii. Așa cum am eliminat OUG 13 prin prezența în stradă, așa putem elimina și penalii din Parlament.

E vară, e lumină, e cald. Nu mai e crivățul din februarie și nici ploaia din noiembrie. Nu mai avem nici o scuză pentru a nu ieși din casă. Viitorul nostru atârnă în alegerea fiecăruia dintre noi: ies din casă și arăt că trăiesc într-o țară cu adevărat democratică sau stau în casă și aștept să se termine cei 29 de ani de aproape-libertate.

Ce vor penalii din Parlament:

• Impunerea unui prag de 200.000 de euro pentru abuzul în serviciu și scăderea limitelor pedepsei, de la 2 la 7 ani cât este în prezent, la 1 – 5 ani.
Codul penal va intra în dezbaterea comisiei speciale condusă de nimeni altul decât obedientul Florin Iordache, fostul artizan al Ordonanței de Urgență 13.

Video Protest cu corturi în Piața Unirii:

Revenim cu detalii!