Cluj: Un fermier a scos la vânzare primele roșii din „Programul pentru tomate româneşti”. Vezi la ce preț:

Updated on mai 24, 2017 Direcția Agricolă Cluj anunță că primul fermier clujean care s-a înscris în „Programul pentru tomate româneşti” a livrat primele 200 de kg la preţul de 14 lei/ kg. În program sunt înscriși 50 de fermieri iar aceștia primesc de la statul român un ajutor de 3,000 de euro.

Directorul Direcţiei Agricole Cluj, Ioan Pintea, a declarat, marţi, pentru Mediafax, că producătorul care s-a înscris primul din judeţ în program cultivă roşii într-o seră pe o suprafaţă de 6.500 de metri pătraţi.

Cluj: Un fermier a scos la vânzare primele roșii din „Programul pentru tomate româneşti”. Vezi la ce preț: 1

“Schema de Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a produsului tomate în spaţii protejate, cunoscut şi sub numele de Programul pentru tomate româneşti are rezultate şi în judeţul Cluj. SC Serim Impex SRL Cluj-Napoca este primul dintre producătorii de tomate care a aplicat la acest program în judeţul Cluj şi care a livrat pe piaţă primele 200 de kilograme de roşii la preţul de 14 lei kilogramul”, a spus Pintea.

Potrivit directorului, primul dintre producătorii din Cluj care a livrat deja roşiile are circa 8.000 de metri pătraţi de seră în Cluj-Napoca, 6.500 de metri pătraţi fiind plantaţi la începutul anului cu tomate, iar restul cu căpşuni.

error: Content is protected !!