Cluj: Alte două PODURI mari vor fi modernizate. Vor avea și panouri fonoabsorbante

Updated on mai 13, 2017 Două mari poduri din Cluj Napoca vor intra într-un proces de modernizare. Este vorba de Podul N, de la intrare în Cluj dinspre Florești și Podul Locomotivei, care face legătura dintre Piața Gării și strada Corneliu Coposu.

Costul modernizării Podului N este de 4,5 milioane de lei, iar cel al Podului Locomotivei este de 11,5 milioane de lei, anunță Ziua de Cluj.

Cluj: Alte două PODURI mari vor fi modernizate. Vor avea și panouri fonoabsorbante 1
(foto mapio.net)

Lucrările la Podul N vor fi: realizarea unei hidroizolație peformante, instalarea unor borduri de granit, refacerea trotuarelor și reasfaltarea drumului. Noutatea este că se vor pune panouri fonoabsorbante, astfel încât locuitorii din zonă să fie mai puţin afectaţi de zgomotul produs de trafic Durata de executare a lucrărilor a fost prevăzută la 9 luni.

În schimb, lucrările la Podul Locomotivei vor fi mai complexe. Se au în vedere intervenţii la infrastructură şi la suprastructură, inclusiv refacerea trotuarelor şi a căii de rulare pentru autovehicule. Şi la acest pod se are în vedere instalarea de panouri fonoabsorbate.

„Podul Locomotivei va rămâne în actuala configuraţie, dar va avea piste de biciclete, iluminat cu LED, camere video de supraveghere, cum se cere să fie un pod modern.

La Podul N va beneficia de aceleaşi elemente de modernitate. În plus, la acesta vom aduce câteva modificări de aspect, pentru că este poarta de intrare în oraş dinspre vest. Vom schimba din proiect faţada de beton şi vom încera să gândim o formă mai modernă.

Ne-am gândit şi la mesaje de întâmpinare, dar ideea este în studiu şi avem nevoie să obţinem aprobări de la diverse comisii”, a spus city-managerul Gheorghe Şurubaru.

error: Content is protected !!