Video Cluj: Mai, Iunie si Iulie, 3 pui de bufnita salvati de la moarte

Updated on mai 12, 2017 Trei pui de bufnita din Cluj au avut sansa de a fi salvati de la moarte si au fost dusi la un centru de reabilitare a pasarilor salbatice, pana isi vor putea lua zborul.

Dupa ce vor mai creste putin, vor fi invatati cum sa vaneze, ca sa se descurce singuri in viata. Deocamdata, primesc hrana si dorm toata ziua, iar noaptea se antreneaza pentru zbor, scrie stirileprotv.ro

Video Cluj: Mai, Iunie si Iulie, 3 pui de bufnita salvati de la moarte 1

Cele trei bufnite sunt din specia huhurez, cunoscuta in toata Europa. Parintii lor si-au facut cuibul intr-un copac dintr-un cartier de case din Cluj-Napoca, iar imediat ce puii au coborat din cuib s-au pierdut si erau in pericol sa moara de foame, spun specialistii. Un binevoitor i-a gasit si i-a dus la adapost.

La cele trei saptamani de viata, puii nu stiu sa se hraneasca singuri, iar Ciprian Cordos are grija acum de ei si ii va invata cum sa vaneze.

Botezati Mai, Iunie si Iulie

Ciprian Cordos, reprezentant Asociatia Peregrinus:
“Hrana este destul de greu de procurat pentru ca tot timpul terbuie sa fie cat mai aproape de natura. In general mananca soareci, pasari de dimensiuni mici. Va dati seama ca e destul de greu de facut rost de asa ceva, iar acum vor primi gaturi de pui, date prin pene. In doua trei saptamani vor fi apte de eliberare.”

Vezi video aici:

De obicei, puii sunt vegheati pe timp de zi de parinti din departare, iar daca sunt separati si neingrijiti de specialisti, pot muri.

error: Content is protected !!