Cluj: Întârzieri la Podul Traian. Vezi ce se întâmplă cu lucrările din Piaţa Unirii

Updated on mai 10, 2017 Lucrările la Podul Traian sunt în întârziere, iar deschiderea acestuia pentru circulație va fi amânată, a confirmat  viceprimarul Dan Tarcea.

În direct la postul local de radio Realitatea FM, acesta a spus că este nevoie de 28 de zile pentru ca placa de beton să se usuce, înainte ca podul să fie deschis.

Cluj: Întârzieri la Podul Traian. Vezi ce se întâmplă cu lucrările din Piaţa Unirii 1

“După ultimele discuţii, constructorul ne-a asigurat că lucrările se vor finaliza în luna iunie. Dar nu la 1. Trebuie turnată placa de beton peste predale, iar aceasta are nevoie de 28 de zile să se usuce.

Este un pod pe care va circula şi trafic greu, mijloace de transport în comun, iar dacă îi dăm drumul mai repede riscăm ca betonul să crape şi în 2-3 ani să fin obligaţi să intervenim din nou.

Vrem să avem un pod solid, care să dureze 100 de ani, şi nu merită pentru două săptămâni să îi percilităm durabilitatea.

Placa de beton ar urma să fie turnată la sfârşitul acestei săptămâni: este vorba despre 180 de metri cubi de beton. Apoi se va realiza partea de hidroizolaţie, de turnare a covorului asfaltic şi relocarea unor utilităţi”, a explicat Tarcea, citat de Ziua de Cluj.

Podul va avea patru benzi de circulație, fiecare de câte 3,5 m, două piste de biciclete, a câte 1,6 m, și două trotuare cu lăţimea variabilă, între 2,25 şi 3,5 m. Proiectul tehnic a fost realizat de societatea Expert Proiect 2002.

error: Content is protected !!